דף הבית / מאמרים ומחקרים / אצה במקום בוצה: מתקן חדשני לטיהור שפכים מקל על תושבי איווה
לא חתוכה - לכתבה 2

אצה במקום בוצה: מתקן חדשני לטיהור שפכים מקל על תושבי איווה

אינדקס חברות וספקים

חוקרים מאוניברסיטת Iowa State שבארה"ב, פיתחו מערכת טכנולוגית חדישה לטיהור מי שפכים, המבוססת על אצות.

פרסום

המערכת משתמשת במסועים אנכיים (בגובה של 1.8 מטר וברוחב של 0.9 מטר) אשר טבולים במי השפכים, וסובבים ברציפות, כך שחלקיהם הנעים חשופים למים ולאוויר לסירוגין, באופן שמעניק תנאי סביבה טובים ונוחים  לגידול שכבות רבות של אצות על המסועים.

האצות סופגות זרחן וחנקן ממי השפכים, וכן פחמן דו-חמצני מהאוויר. יש לציין, כי מי שפכים בדרך כלל מטופלים בתהליכים ביולוגיים (המשלבים חיידקים), אשר גורמים ליצירת בוצה, היוצרת ריחות לא נעימים ופסולת.

לדברי החוקר Zhiyou Wen, פרופסור למדעי המזון ותזונת האדם, אשר פיתח את המערכת החדשה יחד עם Martin Gross, פוסט-דוקטורנט ב- Center for Crops Utilization Research שבאוניברסיטת איווה. השימוש בריאקטור משפר באופן משמעותי את יעילות הספיגה של פחמן דו-חמצני ואת קליטת אור השמש. בנוסף, מסתמן כי הפרודוקטיביות של הביו-מסה  הנה פי 10 יותר ממערכת טיהור קונבנציונאלית.

סוכנות ה- Metropolitan Water Reclamation District of Greater Chicago הפועלת באילינוי שבארה"ב, ערכה בדיקות על המערכת החדשנית. ובשנה האחרונה הטכנולוגיה השתלבה בפיילוט מחקרי באחד ממתקני טיהור המים של הסוכנות לטובת טיפול במי שפכים. הפיילוט המחקרי הורחב לשנה נוספת לאור התוצאות המבטיחות של המערכת.

במקביל, Wen ו- Gross ייצרו גרסה ניידת של המערכת, אשר יכולה לעבור בין יישובים שונים ועסקים ברחבי איווה. הגרסה הניידת נבנתה, על מנת שאנשי מקצוע מהיישובים המקומיים באיווה יוכלו לבחון את המערכת באתר שלהם, ולא יצטרכו להגיע למתקן הגדול. במסגרת זאת, לאחרונה המערכת הניידת השתלבה בפרויקט הנערך במתקן לטיהור מים ב-Dallas Center שבאיווה.

היישובים המקומיים באיווה עומדים בפני תקנות חדשות מגבילות, במסגרתן הן ידרשו להפחית את כמויות הזרחן והחנקן במי השפכים. תקנות מחמירות אלו דורשות עלויות שדרוג היכולות להגיע לכ-5 מיליון דולר, סכום שיהווה נטל משמעותי על 500 הקהילות הקטנות באיווה.

שימוש במערכת החדשה המבוססת על אצות, עשוי למנוע את העלויות היקרות הכרוכות בשדרוג מתקני טיהור המים הקיימים כך שיעמדו בתקנים המחמירים החדשים.

יש לציין, כי לאחרונה המערכת נבדקה ב-CJ Bio America, חברה העוסקת בין השאר בתוספי מזון ובביו-טכנולוגיה באיווה. הבדיקה שנעשתה כללה נתונים אודות העלויות הכרוכות ביישום ושילוב מערכת האצות החדישה במפעל החברה.

פרסום

מסתמן כי ניתן להשתמש באצות המופקות בתהליך זה גם כדשן, לאחר קצירת האצות והפיכתן לטבליות.

http://www.feedstuffs.com/news/algae-technology-helps-treat-wastewater

באדיבות מקורות

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים