דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / הים יעלה 1.06 מטרים מעל אפס האיזון הארצי, עד לשנת 2100

הים יעלה 1.06 מטרים מעל אפס האיזון הארצי, עד לשנת 2100

אינדקס חברות וספקים

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את דוח ההיערכות לעליית מפלס הים כתוצאה ממשבר האקלים, שגיבשה מנהלת ההיערכות למשבר האקלים: המנהלת, בראשות המשרד להגנת הסביבה, ממליצה על היערכות לעלייה של 1.06 מטרים עד לשנת 2100 בחופי הים התיכון

פרסום

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "שינויי האקלים מובילים לאתגרים רבים בשלל תחומים ברחבי העולם, בהם עליית מפלס הים. מדינת ישראל היא מדינת חוף בעלת גידול אוכלוסייה משמעותי, שמתפתחת ובונה תשתיות ומגורים ברחבי הארץ ולאורך חופי הים התיכון. על כן, עלינו להיערך ולתכנן את עתידנו ועתיד ילדינו יד ביד עם המדע ועם התרחישים הצפויים כתוצאה משינויי האקלים. הדוח מסכם את ההליך הסדור שהוביל המשרד להגנת הסביבה במסגרת מנהלת ההיערכות לשינוי אקלים"

 

???? לדוח סיכום המנהלת:  http://tinyurl.com/5n78xb9y

 

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את דוח ההיערכות לעליית מפלס הים של מנהלת ההיערכות לשינוי אקלים אשר המשרד עומד בראשה. על פי הדוח, תרחיש הייחוס הנסמך על דוח הפאנל הבין-ממשלתי ה-IPCC האחרון (SSP5-8.5), צופה בחופי הים התיכון בישראל עלייה של 1.06 מטרים מעל אפס האיזון הארצי, עד לשנת 2100. עוד עולה מהדוח כי בעת אירועי סערות קיצוניים בנוסף לעליית מפלס חזויה של 1.06 מטר, תיתכן עליית מפלס של לפחות 0.8 מטר נוספים, זאת בהסתברות של 100 שנים.

 

הדוח נכתב ונערך על ידי המשרד להגנת הסביבה בהובלת סמנכ"ל בכיר למשאבי טבע וחוסן אקלימי במשרד (בפועל), רני עמיר; קודמתו בתפקיד, ד"ר נטע ליפמן; מנהל אגף בכיר חוסן אקלימי במשרד, ד"ר עמיאל וסל; המדענית הראשית של המשרד, פרופ' נגה קרונפלד-שור וגורמי מקצוע נוספים, ומסכם את פעילות המנהלת להיערכות לשינוי אקלים בשנה האחרונה וכן כולל את התייחסות הגופים השונים לתהליך זה.

 

אחת המגמות המרכזיות של שינוי אקלים שעתידות להשפיע על ישראל היא עליית מפלס הים, אשר נובעת בעיקר מהגידול בנפח המים עקב התחממותם ומהמסת קרחונים יבשתיים וימיים. הסכנות שבעליית מפלס הים מגוונות, ובהן פגיעה במבנים ובתשתיות, המלחת האקוויפרים, עלייה בבסיס הניקוז, שחיקת קו החוף ומצוקים וכן הצפות שטחי יבשה במיוחד בעת סערות. מגמה זו של עליית מפלס הים והשפעותיה החזויות, מחייבות את ישראל להטמיע בשיקוליה את המשמעויות הכבדות, בתכנון תשתיות ובשימושים השונים לאורך חופי הים.

פרסום

 

דוח המנהלת הנוכחי עוסק בקביעת תרחיש לאומי זמני לשנתיים הקרובות ובהמלצות קונקרטיות לרבות לוחות זמנים, לתהליך קביעת תרחיש קבוע. הדוח מתבסס על עבודת המנהלת בשנה האחרונה בשיתוף משרדי הממשלה השונים וגופים רלוונטיים נוספים. עבודה זו מתבססת על תרחישי ה-IPCC; על דוח תרחישי ייחוס של עליית מפלס הים שפורסם על ידי המרכז לחקר ימים ואגמים לישראל; ועל מיפוי ראשוני של קווי החוף של התרחיש, אשר חושבו על ידי המרכז למיפוי ישראל.

 

תרחיש הביניים שהומלץ על ידי המנהלת מתבסס על תחזיות ה-IPCC וניתוח ההשלכות השונות בישראל על ידי משרדים וגופים רלוונטיים נוספים, ילווה את ישראל בשנתיים הקרובות לפחות כאשר במהלכן יבוצע הליך ניהול סיכונים סדור לעדכון תרחיש הייחוס, יימדדו קווי עליית מפלס הים אמינים וברמת דיוק גבוהה יותר מהקיימים כיום, ותגובש תחזית גם לעליית מפלס הים הצפוי בים האדום בנוסף לתחזיות הקיימות עבור הים התיכון.

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים