דף הבית / מאמרים ומחקרים / ועידת קלינטק ה-20 ננעלה בירושלים בקריאה להצבת יעד של 50% אנרגיות מתחדשות לישראל!!

ועידת קלינטק ה-20 ננעלה בירושלים בקריאה להצבת יעד של 50% אנרגיות מתחדשות לישראל!!

אינדקס חברות וספקים

 

פרסום

 

*״ישראל חייבת להיות המובילה בעולם בפיתוח טכנולוגיות נקיות״* יעדי הממשלה  לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות נמוכים מידי* 

*יור התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור, אורח כבוד בקלינטק, הצטרף לקריאה ואף הצהיר שהישובים במרחב הכפרי עוברים לעצמאות אנרגטית * השר להגנת הסביבה, אבי גבאי: "הבעיה של הזיהום בחיפה ובמפרץ היא בעיה קשה ואנו פועלים לטפל בה" * ח"כ איתן  ברושי: נוסיף לפעול בכנסת למען קידום חוקי סביבה שיעשו שינוי משמעותי * קבוצת משקיעים סינית בדרך לחתום חוזים בישראל, בסכום של כ-150 מיליון דולרים *

 

במהלך הוועידה הוצגה תערוכת קלינטק, שרכזה התעניינות רבה הן מצד משלחות ואורחים מחו"ל והן מחברות, ארגונים ורשויות העוסקים באיכות הסביבה.  באורח פעיל בדיונים שנערכו בשני אולמות במלון רמדה בירושלים.

 

הנושא המרכזי בוועידה היה הצבת יעד חדש לממשלת ישראל – 50 אחוזים אנרגיה מתחדשת עד שנת 2020. זהו יעד הגבוה פי חמישה מהיעד אותו הציבה הממשלה לעצמה. מדינות כמו גרמניה,דנמרק ,ספרד מובילות את העולם והגיעו כבר לייצור של למעלה מ30% חשמל מאנרגיות מתחדשות  ואילו ישראל,משתרכת מאחור עם יצור חשמל בהיקף של 2.5% אנרגיות מתחדשות בלבד!!

הגדלת היעד ל50% יאפשר תחרות אמיתית לגז הטבעי,  מסתבר, טרם התאימה עצמה למציאות המתהווה בעקבות החלטת בג"צ המטילה צל כבד על מתווה הגז, האמור לתת מענה מזהם לפיתוח ייצור חשמל ואנרגיה בישראל. הממשלה עדיין עומדת על כך שבחמש השנים הקרובות יהיה יעד השימוש באנרגיה מתחדשת בישראל – 10 אחוז בלבד.

"זאת אותה ממשלה ממש", אומר יו"ר ועידת קלינטק, חיים אלוש,"אשר משתמשת היום רק ב2.5 אחוזים אנרגיה נקייה ומתחדשת. זהו שם המחדל. ממשלת ישראל חייבת להקדים את מדינות העולם בנושא זה, לא לפגר אחריהן. כך למשל, עליה להפריט את ייצור החשמל, ולהעביר אותו לציבור הרחב. יש כ-160 אלף בתים פרטיים בישראל, אשר בעליהן ישמחו מאוד לייצר חשמל, להוזיל עצמם עלויות ולייצר לעצמם הכנסות. במקום להעניק כל כך הרבה משאבים לטייקוני גז ונפט – צריכה המדינה לפתח את מקורות האנרגיה המתחדשים, הזמינים בישראל אף יותר ממדינות רבות בעולם".

סוגיה משמעותית אחרת שעלתה על הפרק במהלך ועידת קלינטק, הייתה הקריאה לעצמאות אנרגטית של הקיבוצים והמושבים בישראל. יו"ר ועידת קלינטק, חיים אלוש, צרף אליו את מזכ"ל

תנועת המושבים מאיר צור, לקרוא למגזר הכפרי לייצר את החשמל והאנרגיה שלו בעצמו. אלוש אמר: "אני קורא לחקלאים ולאזרחים במגזר הכפרי, להתנתק בהדרגה מחברת החשמל. אני קורא לממשלת ישראל לאפשר לאזרחים אלה לייצר את מקורות האנרגיה שלהם בעצמם. די לעלויות הכבדות ולמונופוליזם של חברת החשמל".

במהלך הוועידה והתערוכה שלצידה, הוצגו טכנולוגיות לייצור חשמל ואנרגיה, ממערכות סולריות ומערכות להפקת חשמל מזבל ועד למערכת אמריקנית מתקדמת, של סינטק ביואנרג'י משיקגו, שמייצרת אנרגיה מפסולת חקלאית. מערכת זאת, אגב, הוצעה במהלך הוועידה לקיבוצים ולמושבים, אשר טומנים פסולת זאת באדמה, והם הביעו בה עניין רב.

בין הפיתוחים האחרים שבקדמת הטכנולוגיה החדשנית אשר הוצגו בוועידת קלינטק ה-20 בירושלים:

מכונה שבמקור טפילה בפסולת רפואית מזוהמת והפכה אותו לחומר ממוחזר נטול כל סיכונים, ועתה היא מסוגלת לטפל באותה שיטה חכמה וזולה בפסולת מוניציפאלית. טכנולוגיה זאת, אשר פותחה על ידי חברת E.W.Aממיתר, מאפשרת נטרול של חומרי חיטוי כימיים, המתפרקים תוך אידוי למים ודו-תחמוצת הפחמן, כך שהרכיבים המזוהמים יוצאים מתהליך זה נקיים.

ד"ר איתן בר, העומד בראש החברה אומר שבשלוש השנים האחרונות הושקע בתהליך שנועד למזער את העלויות ונמצאה שיטה סילוק המזהמים הזולה בעולם: כל ליטר מזוהם מטוהר ב-3 אגורות  – לעומת 30 אג' עד כה. יתרה מזאת, החומר שנוקה מיוצב וממוצק בתור חומר חדש המשמש לבניה, ואף כבסיס למכלי אשפה מזוהמת הניתנים גם הם למחזור מחדש. חשוב מאלה הוא שהטכנולוגיה למחזור פסולת רפואית, יודעת לטפל גם בכל פסולת מוניציפאלית. העניין הזה הוא בעל משמעויות כלכליות אדירות ומקומו בדיון גדול הרבה יותר – חזון הערים הירוקות-והחכמות.

 

  • הפיתוח השני, הוא של חברת בולטק אנרגי' מראש העין, אשר יישמה טכנולוגיית מסננים מתקדמת שפיתחה, לטיפול בזיהום שנשטף מרפתות וממשטחי חליבה. הבעיה העולמית בתחום זה הייתה אותם שפכים שבשל כובדם, 4-7 ק"גמוצקים לכל קוב מים, סתמו מערכות ניקוז. יתרה מזאת, בשל תכולתם הכוללת חומרים מזהמים כמו זרחן, חמצן מומס, אמוניה, חנקן וחומרים דביקים, אסור להעבירם למערכות לטיהור מים.

אילן קסלר, בעלי החברה, אומר  שהמסננים שפותחו על ידי החברה ומתאימים כיום לכ-80 רפתות ענק בישראל, יודע לסנן החוצה את החומרים המזוהמים והדביקים, תוך שימוש במעט מאוד מים לשטיפה. להמחשה, הטכנולוגיה החדשה צורכת 400 ליטר מים בלבד, לעומת 20 מטרים מעוקבים של מים בעבר. יצוין שחברה זאת מפעילה מסננים בטכנולוגיות דומות בחברות ובמפעלים גדולים בישראל. אולם, הפיילוט המושלם בימים אלה בקיבוץ נגבה, שהביא

לתוצאות מעבדה המאשרות את יעילות השיטה, מהווה פריצת דרך ישראלית אשר תוצג בפני רוכשים פוטנציאלים מהעולם בתעורכה בירושלים.

פרסום

הפיתוח המרשים השלישי נכנס לאחרונה לצה"ל, על ידי חברת מילא של משה פרומברג,וזכה ל"הכשר" הרבנות הצבאית הראשית. מדובר בטכנולוגיה חכמה מתוצאת כחול לבן, שנועדה לחסוך משמעותית בחשמל ביחידות הצבא, ותוך כך לצמצם את הזיהום הנגרם כתוצאה מייצורה. המוצר הוא למעשה בקר אלקטרוני, הכולל גם גלאי נפח. בוורסיה שזכתה לאישור הרבנות הצבאית, מכיל בקר זה בתוכו את כלל מועדי כניסת ויציאת שבתות ומועדי ישראל ל-25 השנים הבאות. בהתאם לכך הוא יודע להדליק ולכבות את מערכת החשמלבמתקן הצבאי.

בוורסיה החילונית, המוצר החדיש יודע לכבות ולהדליק את החשמל בחדרים, במשרדים ובמתקני צה"ל. זאת  בתלות בפעילות בני אדם במקום. למוצר הייחודי הזה, ש-90 אחוזים ממנו מבוסס על רכיבים ישראלים, אין מתחרה בישראל.  על פי מפתחו הוא עשוי להביא לחיסכון שבין 40-50 בהוצאות האנרגיה של היחידה הצבאית שרכשה אותו: "מוצר זה, שטרם נחשף עד כה, עשוי לחולל מהפכה של ממש בתחום החיסכון האנרגטי על תאורה בישראל ובעולם", אמר.

אולם, אין ספק שהמושב שריכז תשומת לב ציבורית רבה ונערך בהשתתפות השר להגנת הסביבה אבי גבאי, נתנו תעודות הוקרה לעשר הרשויות המקומיות והאזוריות הירוקות ביותר בישראל. הזוכות: עשרת הרשויות הזוכות: ראשון לציון, נתניה, כפר סבא, באר שבע, קריית ביאליק, נשר, גדרה והמועצות האזוריות: גוש עציון, משגב, עמק יזרעאל, ושורק. כן נבחרו שתי רשויות פורצות דרך: בתחום התחבורה, עיריית ירושלים בזכות  היישום המוצלח של הרכבת הקלה. בתחום האנרגיה, עיריית אילת  בזכות היישום רחב ההיקף של ייצור אנרגיות מתחדשות

ד"ר אשר וטורי, יו"ר ועדת השיפוט: "התחרות השנה הייתה מהקשות ביותר בתולדות קלינטק, שכן מרבית הרשויות התקדמו בתחום איכות הסביבה. ההבדלים בין הרשויות הגדולות היו קטנים ביותר. יש רשויות שלא נכללו ברשימה כגון רמת גת, שעשתה השנה צעדים מרשימים בתחום, או חולון והוד השרון. אבל, העיר הבולטת השנה היא ראשון לציון, לאחר שזכתה בניקוד הגבוה ביותר. העיר הוכיחה השנה שהיא מוסיפה להתקדם בכל המבחנים שהעמדנו כקריטריונים לתחרות, כגון טיפול בפסולת וחיסכון באנרגיה".

נשיא ועידת קלינטק ה-20, אנדרי אוזן, ראש מועצת נאות חובב בנגב: "זאת הייתה ועידה שנשאה את סמל המאבק למען איכות הסביבה. הנוכחות של כלל גורמי איכות הסביבה והרשויות, כמו גם הארגונים הפועלים למען ישראל ירוקה, הוכיחה שהנושא נמצא במרכז המודעות הישראלית. אין ספק

שעלינו לפעול למען יצירת מקורות אנרגיה חלופיים והיעד שצריך לעמוד בפני ממשלת ישראל, הינו יעד של 50 אחוזים", אמר.

 

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים