ועדת הפנים בראשות ח"כ דודי אמסלם אישרה את חוק המים לקריאה שניה ושלישית. 11 הצביעו בעד החוק ו-33 נמנעו (הנמנעים היו ח"כ מיכל בירן, ח"כ איתן ברושי וח"כ אילן גילאון).
יו"ר הוועדה ח"כ דודי אמסלם: " אני מקווה שהורדת מחירי המים למשקי הבית ולחלק גדול של החקלאים ישפיע גם על יוקר המחיה. עיבוד הקרקע הוא ערך חשוב. לאחר שעשינו שינוי היסטורי והשווינו את מחיר המים לכל החקלאים, נבחן את ההשלכות על כל הענף, ואם יסתבר שמחיר המים לכולם גבוה מדי, נתקוף את הנושא יחד".
על פי סיכום של יו"ר הוועדה ח"כ אמסלם, עם משרד האוצר, הוקצו 100 מיליון (50 מיליון בכל שנה, במשך שנתיים, לפיצוי חקלאים שבשל השלכות החוק יאלצו לשנות את הגידולים.
חוק המים בנוסח שהתקבל לאחר כל התיקונים שהכניסו בו חברי הוועדה כולל סנקציות בצורת קנסות למפר החוק ובצורת ערבויות של בעלי רישיון להפקת או אספקת מים. לדרישת ח"כ יצחק וקנין, ממובילי הצעת החוק, הערבות הוגבלה ל5 אגורות לקוב כפול היקף ההפקה. הקנסות הוגבלו ל-100,000 ₪ , ואם מדובר בתאגיד, ל-200,000 ₪.
לבקשת ח"כ חיים ילין תוקם ועדה שתעקוב אחר השלכות החוק, והיא תדווח בכל שנה לוועדת הפנים. הוועדה תמנה נציגי משרד האוצר, החקלאות, רשות המים ושני נציגי חקלאים. ועדה זו גם תקבע מי החקלאים שיפוצו מכספי הקרן שיעמיד משרד האוצר, לפיצוי החקלאים.
לאחר שהוכנסו כל התיקונים שהח"כים איתן ברושי וחיים ילין דרשו, הוסרו כל ההסתייגויות והצעת החוק אושרה ללא מתנגדים