כמענה לצורך בניהול מים, עיריית כפר-סבא רישתה במסגרת תכנית פיילוט שלושה אשכולות של גני ילדים בעיר במערכת ניהול המים של "אקווה רימט", ולטענת בן חמו התוצאות לא איחרו להגיע. "בחודשיים שהמערכת הזו עובדת אצלנו, חסכנו בסביבות ה-8,000 שקלים בנושא של מים. שווי בנפשך שיש לנו בעיר כ-290 מוסדות חינוך בסך הכל, ולזה תוסיפי משרדים, מטות, מועדונים, תנועות נוער, מאות של מבנים. הפוטנציאל לחיסכון כאן הוא במאות אלפי שקלים לרבעון".
ומה עם התושבים עצמם?
"אנחנו עוד בשלבי הפיילוט, אבל כמו שזה נראה ולמרות שהכל עוד טרי, אנחנו כבר יכולים לראות את היתרונות העצומים של המערכת הזו. ברגע שתיגמר תקופת ההרצה, נרצה ליישם אותה בכל המוסדות של העירייה, והשאיפה היא כמובן בסופו של דבר להציע את זה גם לתושבים עצמם. הרעיון הוא שכל בית אב שיהיה מעוניין בכך, יוכל להזמין את הערכה ולחסוך כסף ומים בבית".
מוסדות חינוך עירוניים ייסגרו לפעילות עד סוף החודש, לרגל החופש הגדול. המצב הזה, בו מבנים נותרים ריקים מנוכחות אנושית לתקופות ארוכות, מייצר סיכון לאירועים של נזילות ופיצוצי מים, הצפות ונזק לרכוש – משום שאין מי שישים לב לכך
ראש מחלקת גנים ונוף בעיריית אילת, שמריצה גם היא פיילוט למערכת של "אקווה רימט".
"אם יש איזשהו סוג של פיצוץ מים, אין לנו שום אפשרות לדעת על זה עד שלא חוזרות הסייעות, הגננות והמורות למבנה. זה ככה גם בפרקי זמן קצרים, גם בסופי שבוע, גם בחופשות – אבל זה מטריד יותר כשמדובר על חודשיים ימים. התוצאה של פיצוץ כזה שאף אחד לא מודע אליו, היא לא רק בקנה מידה של בזבוז מים או ניפוח של חשבון המים, אלא גם עלויות של נזקי מים – נזק לציוד שנמצא במקום ונזק למבנה עצמו. לכן המערכת הזאת מספקת לנו מענה חשוב".
"במהלך חודשי הקיץ כשאין פעילות בבתי הספר ובגני הילדים, אף אחד לא יכול לדעת מה קורה בפנים", אומר ניסים ביטון,
לטענת ביטון, בחודש אחד שבו מותקנת המערכת בחמישה מוסדות חינוך בעיר – בית ספר אחד וארבעה גני ילדים, חסכו בעירייה כ-10,000 שקלים בצריכת מים. "בעיקרון, מאז שנת 2009 אנחנו נמצאים בתוך מהלך של שדרוג העיר במערכות ממוחשבות וחכמות, עם קריאה מרחוק", אומר ביטון, "בתפר הזה, הדבר היחיד שלא מצאנו לו פתרון זה הנושא של מבנים חינוכיים בעיר, פשוט לא היה לנו לזה מענה. במסגרת המעבר ל'עיר חכמה', התחלנו לרשת שכונה אחת והכנסנו את המערכת של 'אקווה רימט' למוסדות החינוך בה. אם הפיילוט ימשיך להצליח, אנחנו שואפים לרשת את כל המבנים בעיר".
ליאור הרץ, סמנכ"ל שיווק ומכירות ב"אקווה רימט", מוסיף: "מערכת ה-Flowless מותקנת כיום בשבע עיריות שונות: אילת, אשדוד, באר שבע, רעננה, כפר-סבא, גבעתיים ורמת ישי. לרשויות עירוניות יש מבנים רבים ומגוונים, מוסדות חינוך, מוסדות דת, ספריות, גנים ציבוריים וכדומה. בכל האתרים הללו מתקיימת צריכת מים, אבל משק המים בהם לא מנוהל. כתוצאה, אנחנו עדים לבזבוז מים, דליפות "סמויות" ו"כרוניות", השקיית יתר, גניבת מים ותופעות מהסוג הזה. בנוסף, מבנים העירייה חשופים לנזקי מים שעלולים להיות הרסניים, ולבסוף – חוסר היכולת לשלוט ולבקר את הצריכה מונע הצבת יעדי חיסכון, הבנת צרכי המים והפסקת זרימה כשאין גורם אנושי בסביבה. גילינו ממצאים דומים בכל העיריות שאליהן הגענו, דליפות בשיעורים גבוהים, גניבת מים והשקיה מופרזת, ואת כל אלה ניתן למנוע באמצעות המערכת שלנו".