הועדה, אשר הוקמה בשנת 2013 ביוזמת ישראל ובשותפות עם יפן וסין, הינה היחידה מסוגה שיושב הראש שלה הוא ישראלי – נתי ברק, כ"ל קיימות בחברת 'נטפים'. ישיבות הוועדה יתקיימו בתל אביב החל מהיום (ב') ועד ה-11 בנובמבר, וישתתפו בהן יותר מ- 50 מומחים מ-7 מדינות בעולם, נוסף על נציגים רבים מישראל, המשתתפת בכל הדיונים ומעורבת בכל פעילות הוועדה.
במסגרת הוועדה מובילה ישראל שתי תת-ועדות חשובות: השבת מים להשקיה בחקלאות והשבת מים לשימושים תעשייתיים. יש לציין כי בשנים האחרונות עלתה המודעות לחשיבות שבטיפול בשפכים תעשייתיים שיכולים לזהם את הקרקע וכן מקורות של מי שתייה, כאשר במסגרת ועדה זו יקודמו ויאומצו תקנים להשבת שפכים אלו לשימוש בתעשייה ובתחומים נוספים.
כמו כן, במסגרת הדיונים שיתקיימו בתל אביב, ידונו מומחים מכל העולם בתקנים המצויים בתהליך פיתוח וכן יוצגו נושאי תקינה חדשים. כך לדוגמה, אחד התקנים עוסק בהתאמת ציוד השקיה לאיכות מים מושבים. בין הנושאים החדשים שיידונו: חיטוי מערכות השקיה במים מושבים וטיפול בהן; אפיון צריכת אנרגיה בטיפול בשפכי תעשיה; ודרישות להקמה ולתפעול מתקן פיילוט לשפכי תעשיה.
בהשבת מים, כמו גם בתחומים אחרים, השתתפות ישראל בתקינה הבין לאומית תורמת למיצובה כמדינה משפיעה וקובעת מדיניות וכן כיצרנית וכספקית של מוצרים ושירותים איכותיים. ישראל היא מהמדינות המובילות בטכנולוגיות המים בעולם, ובהשבת מים בפרט. שיעור השבת הקולחים בישראל הוא הגבוה בעולם ועומד כיום על כ-90% מסך השפכים בארץ. ישראל גם מובילה חלק גדול מהתקינה בנושא המים בעולם.
התקינה הבין-לאומית היא אמצעי להגדלת יכולת התחרות והייצוא של התעשייה, כשמעורבות ישראל בקביעת רמת ואיכות תקנים המתאימים לצרכי תעשיית המים הישראלית עוזרים לחדירה מוצלחת לשווקים בעולם ולחיזוק פעילות החברות הישראליות. עד כה פרסמה הוועדה 3 תקנים העוסקים בהשבת מים להשקיה חקלאית, כשהתקן הרביעי בסדרה יפורסם בחודשים הקרובים. תקנים אלו משמשים כבסיס לתקינה ולרגולציה בצרפת ובספרד, גם האיחוד האירופי מסתמך עליהם לעדכון הרגולציה האירופית. תקנים אלו יעודדו ויקדמו את הייצוא של מדינת ישראל בתחום ההשקייה ומוצריה.
בישיבה שתתקיים בבית ציוני אמריקה בתל אביב יברכו: פנחס שחר מנכ"ל מכון התקנים הישראלי והלן עטרות, מנהלת אגף התקינה במכון התקנים הישראלי. אנשי מקצוע ובעלי עניין מוזמנים להצטרף לדיונים כשומעים חופשיים.