דף הבית / מאמרים ומחקרים / מצרים מוצאת דרך להפוך מים מלוחים למי- שתיה, עם מחצית מן האנרגיה הנדרשת להתפלה

מצרים מוצאת דרך להפוך מים מלוחים למי- שתיה, עם מחצית מן האנרגיה הנדרשת להתפלה

אינדקס חברות וספקים

פורסם ב- Water Science and Technology
אוקטובר 2015

פרסום

חיי המצרים מאז ומתמיד התנהלו סביב נהר הנילוס, אשר מהווה מקור מים מרכזי וחשוב בחייהם.
האוכלוסייה הצטופפה על גדותיו עוד לפני ימי הפרעונים.

כיום, שורר במצרים מחסור חמור במי-שתייה והמחסור הולך ומחמיר ככל שהאוכלוסייה גדלה. הפיתוח והגידול המואצים מגבירים את בעיית המחסור שכן למצרים כמות קבועה של מים, בגין הסכמים עם מדינות אחרות השוכנות במעלה הנהר – כפי שפורסם ע"י האוניברסיטה האמריקאית בקהיר. על פי נתון ממחקר שנעשה על ידי האו"ם בשנת 2011, מצרים מוגבלת ל- 55 מיליארד מ"ק לשנה, בעוד שנדרשים לצרכיה כ-80 מיליארד מ"ק. החוקרים במצרים, מאוניברסיטת אלכסנדריה, חיפשו ומצאו דרך לצימצום עלויות תהליך הפיכת מים מלוחים, המצויים בשפע, למי שתייה.

השיטה הנה שיטה חדשנית לטיהור מים, הצורכת רק כמחצית האנרגיה בהשוואה לאנרגיה הנצרכת בשיטות המקובלות.

החוקרים יצרו ממברנה בעלת יכולת לניקוי והתפלת מים כאחד. התהליך יכול להעניק למצרים ולארצות מתפתחות אחרות מקור מים חדש וזול יחסית. בשיטה זו משתמשים בחומרים שמקורם בצפון אפריקה ועלותה סבירה ומתקבלת על הדעת. בעתיד מתכוונים החוקרים לייצר את חומרי הממברנות בכמויות תעשייתיות וליצור מהם יריעות לשימוש פרטני.

בשלב הראשון בתהליך, המים עוברים קודם דרך הממברנה ואח"כ הם מאודים בתהליך Pervaporation (תהליך הפרדת תערובת נוזלים ע"י אידוי חלקי במעבר דרך ממברנה נקבובית). בשלב השני, אדי המים מעובים ונאספים על מנת לשמש כמי-שתייה.

הממברנה מורכבת מחמישה מרכיבים אשר ניתן לייצרם במעבדה ללא כל קושי. הממברנה קושרת את המלח המומס במים ופועלת גם כאשר המים מלוחים במיוחד, כמו מי הים האדום.

פרסום

"השימוש בתהליך ה-Pervaporation מקטין את הצורך באנרגיה החשמלית הנדרשת בתהליכי ההתפלה הקלאסיים, ובכך מוריד את העלות באופן משמעותי", אומר החוקר להנדסה חקלאית ולמערכות ביולוגיות באוניברסיטת אלכסנדריה.

פרופסור לכימיה ומומחה להתפלה באוניברסיטה האמריקאית בקהיר מוסיף, כי במידה ותהליך ההתפלה יהיה זול , הוא יוכל לשמש לייצור מים לחקלאות וכתוצאה להתיישבות חדשה באזורים נוספים ולגידול ההון האנושי. בסופו של דבר יתרום המחקר לפיתוח מצרים.

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים