דו"ח חודשי של השירות ההידרולוגי מגלה כי ערב עונת הגשמים מצב משק המים בישראל עגום. למרות מאמצי ההתפלה, המשבר האקלימי פוגע בראש ובראשונה בטבע ובחקלאים
רוב הציבור הישראלי משוכנע, ובמידה מסויימת של צדק, כי ישראל התגברה על משבר המים. ובכל זאת בשנה שעברה נאלצו חברי קיבוץ עין זיוון שבגולן לעקור 180 דונם של מטעי תפוחים, דובדבנים, נקטרינות וכרמים בגלל מחסור במים. "עקרנו כי לא יכולנו לעמוד בעלויות המים ובזמינות המים", הסביר רוני קידר, האחראי על תחום המים בקיבוץ.
ערב עונת הגשמים, מצב משק המים בישראל עגום. דו"ח חודשי שפרסם בימים האחרונים השירות ההידרולוגי מצביע על ירידת מפלסים חדה מהרגיל לחודשי הקיץ בכנרת, בים המלח, בנחלי הצפון ובכל מאגרי מי התהום. בנוסף, המודלים של השירות המטאורולוגי ושל מרכזי חיזוי בינלאומיים חוזים כי גם חציו הראשון של החורף יהיה שחון. המודלים נעים בין חורף עם כמות משקעים נמוכה מהממוצע לחורף נמוך משמעותית מהממוצע, לפחות עד דצמבר. אם התחזיות יתממשו, יגיע מפלס הכנרת בשנה הקרובה לשפל של עשר שנים. מתקני ההתפלה מספקים אמנם נתח הולך וגדל מצריכת המים של ישראל מדי שנה, אבל ברמה המקומית משבר המים הנוכחי עלול לגרום לנזקים קשים. הניזוקים הראשונים הם החקלאים והטבע.