דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / משלחת של 18 חברות וסטארטאפים ישראליים בתחומי המים, החקלאות והבריאות נחתו בהודו במסגרת תוכנית "גשר לחדשנות ישראל-הודו"

משלחת של 18 חברות וסטארטאפים ישראליים בתחומי המים, החקלאות והבריאות נחתו בהודו במסגרת תוכנית "גשר לחדשנות ישראל-הודו"

אינדקס חברות וספקים

הבוקר יצאו עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו להודו, לצד 18 חברות וסטארטאפים ישראליים בתחומי המים, החקלאות והבריאות שנבחרו להשתתף בתוכנית India-Israel Global Innovation Challange, גשר לחדשנות ישראל-הודו. ד"ר עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות: "רשות החדשנות מובילה סטרטאפים ישראליים בנושאים אשר סומנו ע"י ההודים כתחומים בהם נדרשות להם טכנולוגיות מתקדמות ופתרונות חדשניים. זאת, כהמשך להחלטת הממשלה לפני כחצי שנה להשקיע 240 מיליון שקלים עד 2020 בקידום היחסים עם הודו בשורת תחומי חדשנות וטכנולוגיה. ביקורה של המשלחת הישראלית מספקת ההזדמנות נוספת להבליט את פיתוחינו השונים בתחומי הבריאות, הקלינטק, והאגריטק ולכבוש זירה גלובלית משמעותית ומתפתחת בדמות הודו".

פרסום

מזכייה בתחרות סטראטאפים בתערוכת ה-CES שהסתיימה זה מכבר בלאס וגאס ישירות למשלחת הישראלית בהודו: משלחת הסטראטאפים הישראלית הרשמית משיקה בהודו את השלב הראשון במסגרת תכנית India-Israel Global Innovation Challenge. בין החברות אשר ישתתפו במשלחת ניתן למצוא את חברת Lishtot שזכתה במקום הראשון בתחרות חברות וסטארטאפים של תערוכת CES. החברה, שפיתחה מכשיר קטן בגודל של מחזיק מפתחות היודע לאמוד את איכות מי השתייה ולתת אינדיקציה האם הם ראויים לשתייה או לא, מצטרפת ל-17 חברות ישראליות נוספות בתחומי הבריאות, המים והחקלאות שלוקחות חלק בתכנית India-Israel Global Innovation Challenge בהובלת רשות החדשנות.

התכנית יוצרת שיתופי פעולה בין חדשנות ישראלית ותאגידים הודים במטרה לסלול את הדרך לחדשנות ישראלית בשוק ההודי. התכנית מהווה חלק מ"גשר לחדשנות ישראל-הודו" במסגרתה הודו, הכלכלה הגדולה בעל שיעור הצמיחה הגבוה בעולם וישראל, הידועה בכינויה "סטארטאפ ניישן" חוברות על מנת לפתח פתרונות טכנולוגיים עבור האתגרים הגלובליים החשובים ביותר בעולם בכלל, ובהודו בפרט. מטרת התכנית להביא סטארטאפים וחברות ישראליות לביצוע פיילוטים עם תאגידים, קרנות וגורמים ממשלתיים בתחום הבריאות החקלאות והמים בהודו.

18 החברות המשתתפות נבחרו לתוכנית לאחר שעברו סינון על ידי חבר שופטים הודי שעבר על למעלה מ-150 בקשות. חברות אלו ישתתפו בתהליך מובנה שיימשך כחצי שנה, ומטרתו השקת פיילוט בשיתוף תאגידים הודים. התהליך יכלול הכשרות, סדנאות והנגשת מידע על השוק ההודי, ביקורים מקצועיים בשטח, אירועי נטוורקינג, מנטורינג ופגישות B2B עם גורמים בכירים בשוק הפרטי והציבורי לרבות משקיעים, חברות, מומחים ויזמים בתחומי המים, החקלאות והבריאות.

אבי לובטון, מנהל שת"פ אסיה-פאסיפיק ברשות החדשנות מסר: "אנחנו גאים לקחת חלק במשלחת רשמית ולהשיק את השלב הראשון בתוכנית גשר לחדשנות ישראל-הודו. 18 החברות שמשתתפות במשלחת מייצגות את האקו-סיסטם של החדשנות הישראלית על רבדיו השונים. כך, ניתן למצוא חברות לטיפול והתפלת מים שמקימות מתקני טיהור וטיפול במים בהיקף גדול, לצד מכשירים שיודעים לזהות את איכות המים למשתמשי קצה. זאת בנוסף לחברות בתחום הרפואה עם פתרונות חדשניים שגייסו כבר סכומי כסף גדולים, וגם סטארטפים צעירים עם טכנולוגיה פורצת דרך".

פרסום

בין החברות המשתתפות בתוכנית ניתן למצוא חברות עם פתרונות לחולי סכרת כמו Votis ו-Camereyes, חברות עם פתרונות שונים לטיפול וטיהור מים כגון Maagan Filtration, AMS Technologies ו-Aqua HD, חברות בתחום החקלאות שמטרתן הגברת התוצרת כמו Seed Tech Temed בעלת טכנולוגיה שמשפרת תפוקה של זרעים ,או חברת Amaizz המפתחת פתרונות ייבוש אחסנה והקפאה לתוצרת חקלאית- המונעת אובדן תוצרת לחקלאים קטנים בשווקים מתפתחים.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים