: בעקבות פעילות אכיפה והגשת כתב אישום של המשרד להגנת הסביבה, בית משפט השלום בנצרת הרשיע את חברת י.מ. מועדון ים כנרת ו-5 נאשמים בפגיעה בסביבה החופית בניגוד לחוק; בית המשפט הטיל קנסות בסך כולל של כ-156 אלף שקל על החברה והנאשמים
סמנכ"ל בכיר לפיקוח ואכיפה במשרד להגנת הסביבה, יצחק (בנדה) בן דוד: "הכינרת היא נכס לאומי של הציבור, ופגיעה בכינרת ובחופיה היא פגיעה בציבור. פסק הדין הרשיע את העבריינים הסביבתיים שפגעו בכינרת של כולנו, והשחיתו שטחים גדולים על קו המים בניגוד מוחלט לחוק. המשרד ימשיך לפעול בשיתוף פעולה עם גופים נוספים לשמירה על הסביבה החופית והמערכות האקולוגיות בכינרת ועל הנגשת החופים לציבור כולו"
בעקבות פעילות אכיפה שניהלה יחידת עיטם של רשות הטבע והגנים שאמונה על אכיפת חוק שמירת הסביבה החופית בכינרת, בשותפות המשרד להגנת הסביבה: המשרד להגנת הסביבה הגיש כתב אישום כנגד חברת י.מ. מועדון ים-כנרת (1989) בע"מ ונאשמים נוספים בגין פגיעה בסביבה החופית בכינרת. בית משפט השלום בנצרת הרשיע את החברה יחד עם 5 נאשמים בהתאם לחוק שמירת הסביבה החופית. בית המשפט הטיל קנס על החברה בסך 120 שקל ועל הנאשמים הטיל קנסות בסך כולל של 36,500 שקל.
על פי כתב האישום שהוגש על ידי המשרד להגנת הסביבה, בשנת 2014 ביצעו הנאשמים עבודות חישוף קרקע ועקירת צמחייה בסמוך לחוף הכינרת ועל שפת המים, במטרה להסדיר גישה לים הכינרת. העבודות בוצעו באמצעות כלים כבדים בניגוד לחוק בסמוך לקו המים, תוך פגיעה בצמחייה ובקרקע, על פני כ-14 דונם בצמוד לים הכינרת.
עבודות אלו גרמו לשינוי ניכר במהלך ההתפתחות הטבעית ובשימור הסביבה החופית ובמערכת האקולוגית, ופגעו בתשתית החופית של הכינרת ובאיכות המים. בנוסף, העבודות גרמו נזק לאזורי מחיה של מיני צומח ובעלי חיים ולרבייתם, והובילו להרס בתי גידול טבעיים.
הכינרת היא נכס לאומי של מדינת ישראל. הבטחת קיומה כמערכת אקולוגית יציבה אשר משמרת איכות מים טובה לטווח ארוך היא אינטרס עליון של מדינת ישראל. לצד היותה מקור מים חשוב, הכינרת מהווה אתר תיירות ונופש, שדה דיג מסחרי וערש תרבות אנושית ודתית.
המשרד להגנת הסביבה, בין היתר באמצעות יחידת עיטם, פועל לשמירה על המערכות האקולוגיות והסביבה החופית בים בכלל ובים הכינרת בפרט. המשרד לא יאפשר פגיעה בסביבה החופית בניגוד לחוק, ויפעל מול הפוגעים בו בכל הכלים העומדים לרשותו.
מספר תיק: 5077-08-16