הכנרת, היא אגם מים מתוקים השוכן בצפון הארץ. זהו מקור מים חשוב לישראל, והוא משמש להשקיה, מי שתייה ונופש.
ישראל מתמודדת בשנים האחרונות עם מחסור במים עקב עלייה בביקוש וירידה בכמות המשקעים, והיא פנתה להתפלה כדרך להשלמת אספקת המים. כחלק ממאמץ זה הקימה ישראל לאורך חופי הים התיכון מספר מתקני התפלה רחבי היקף, המייצרים מים מותפלים על ידי סילוק מלח ומינרלים אחרים ממי הים.
על מנת להבטיח שהכנרת לא תנוצל יתר על המידה, ממשלת ישראל נקטה צעדים להסדרת כמות המים הנלקחת מהאגם. אמצעי אחד כזה הוא שחרור חלק מהמים המותפלים לאגם. זה עוזר לשמור על מפלס המים של האגם ולמנוע ניצול יתר של משאבי הטבע של האגם.
הרעיון של שחרור מים מותפלים לכנרת כדרך לשמור על מפלס המים באגם ולשפר את איכות המים בו פותח על ידי ממשלת ישראל ורשויות ניהול המים כדרך לטפל בבעיות המים במדינה.
תהליך שחרור מים מותפלים לכנרת כרוך בהובלת המים ממתקן ההתפלה אל האגם בצנרת. לאחר מכן המים משתחררים לאגם בקצב מבוקר, על פי תוכנית שנקבעה מראש. כמות המים המשתחררת וקצב שחרורם מנוטרים בקפידה ומותאמים לפי הצורך על מנת להבטיח שמירה על מפלס המים של האגם ושאיכות המים של האגם לא תיפגע.
שחרור מים מותפלים לכנרת נועד גם לשפר את איכות המים של האגם, שנפגע משימוש יתר במשאבי הטבע שלו. תוספת של מים טריים ומותפלים יכולה לסייע בדילול מזהמים ולשפר את הבריאות הכללית של האגם.
בסך הכל, שחרור מים מותפלים לכנרת הוא חלק מרכזי באסטרטגיה של ישראל לטיפול בבעיות המים שלה ולהבטחת אספקת מים בת קיימא לעתיד.