דף הבית / חדשות השלטון המקומי / שר האנרגיה אלי כהן יוזם בחינה מחודשת לניהול משק המים בישראל

שר האנרגיה אלי כהן יוזם בחינה מחודשת לניהול משק המים בישראל

אינדקס חברות וספקים

במהלך צעד שנוי במחלוקת, שר האנרגיה אלי כהן הקים צוות מיוחד בראשות זאב בילסקי ועו"ד דרור שטרום לבחון את האפשרות לסגור את תאגידי המים ולהחזיר את ניהול משק המים לידי הרשויות המקומיות. המהלך, שמטרתו לחסוך הוצאות כספיות כבדות לציבור, מעורר חששות לפגיעה באיכות וביעילות של המערכת המימית ששודרגה במהלך השנים.

שר האנרגיה, אלי כהן, ייזם הקמת צוות בראשות זאב בילסקי, ראש עיריית רעננה לשעבר, ועו"ד דרור שטרום, לבחינת האפשרות לסגור את תאגידי המים ולהעביר את ניהול משק המים חזרה לרשויות המקומיות. כהן טוען כי המהלך יגרום לחיסכון כספי משמעותי לציבור, אך יש המתנגדים שחוששים שהוא יפגע בתשתיות המים לטווח הארוך.

פרסום

הצוות, שמורכב ממומחים ובעלי ניסיון, יבחן את היתרונות והחסרונות של המעבר, ויגיש המלצותיו לשר האנרגיה בתוך שבועות ספורים. ברקע, נשמעות טענות כי הקמת תאגידי המים בעבר הביאה לעליית מחירי המים עקב גביית מע"מ, ולאובדן כספים עקב ניהול לקוי ומשכורות גבוהות לעובדי התאגידים.

כהן אמר ל-ynet כי "מים הם מוצר צריכה בסיסי והמצב הנוכחי עולה לציבור מאות מיליוני שקלים בשנה". הוא הוסיף כי יש לחזור ולבדוק את המודל הנוכחי ולשקול את סגירת תאגידי המים, תוך קבלת מסקנות מקצועיות שתומכות בשיפור השירות לאזרחים.

פרסום

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

תגובה אחת

  1. התוכנית המקורית של רשות המים ואגף התקציבים שנערכה במחצית שנות ה- 90 המליצה על הקמת כ- 15 תאגידי מים אזוריים, שיפעלו כמשק כלכלי סגור ונפרד מהרשויות המקומיות. התאגידים אמורים היו להחליף את מחלקות המים העירוניות, שנוהלו כלכלית במסגרת הכלכלה המקומית, שלא נתנה למערכות המים המקומיות את התקציבים ואת כוח האדם המקצועי הדרוש להן. הנחת היסוד הייתה שיש בתאגידים גדולים מנותקים מהמערכות העירוניות יתרונות לגודל, בדומה למקובל בארצות המפותחות. דע עקא, מסיבות פוליטיות וחברתיות הוקמו 56 תאגידים שחלק ניכר מהם אינו מתפקד כראוי, סובלות מפיצול מרחבי ומחסרונות לקוטן, ואינם נהנים מהיתרונות לגודל ומהרמה המקצועית כפי שתוכנן. שר האנרגיה אלי כהן מנסה בצעד פופוליסטי ולא מקצועי להחזיר את הגלגל לאחור ולפרק את התאגידים שרובם פועלים בצורה מוצלחת ויעילה. ראה הוזהרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים