דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / תש"ן תחל השבוע בהוצאת צינור נפט תת-ימי נוסף מקרקעית מפרץ חיפה
תוואי הצינור וכן צינור מיקשר ישן שהוצא (צילום: ניר לוינסקי, המשרד להגנת הסביבה)

תש"ן תחל השבוע בהוצאת צינור נפט תת-ימי נוסף מקרקעית מפרץ חיפה

אינדקס חברות וספקים

תש"ן תחל השבוע בהוצאת צינור נפט תת-ימי נוסף מקרקעית מפרץ חיפה, המלא בדלק כבד; הוצאתו תלווה בשימוש בציוד מיוחד וייעודי לטיפול בזיהום ים; המשרד להגנת הסביבה מפקח על העבודות

פרסום

 

צינורות הנפט התת-ימיים שתש"ן מוציאה, שחלקם מימי המנדט, מהווים פגיעה בסביבה הימית • הצינור שיוצא השבוע – מיקשר מס' 2 – נמצא מול חוף נאות בקריית חיים • בכל מהלך העבודות להוצאת מקטעי הצינור, יוצב בים חוסם ים ייעודי באורך של כ-200 מטר, בסמוך לנקודת העבודה • המשרד להגנת הסביבה יפקח כי העבודה תבוצע תוך מתן תשומת לב מקסימלית למזעור הסיכון לזיהום הים וינחה את הפעולות במקרה של דליפה

 לפי דרישת המשרד להגנת הסביבה, מאז חודש אפריל 2016 מבצעת חברת תש"ן (תשתיות נפט ואנרגיה) פינוי מקרקעית הים של חמישה צינורות מיקשר ימיים ישנים. צינורות אלה שימשו בעבר לייבוא נפט – ארבעה מהם מתקופת המנדט הבריטי – וכיום הם מהווים פגיעה בסביבה הימית ומקור לזיהומי שמן במפרץ חיפה.

עד כה פונו 2 צינורות במלואם, וכן חלק הארי של הצינור השלישי. השבוע חברת תש"ן, באמצעות חברת "מעגן", תוציא את אחד הצינורות הישנים – צינור מיקשר מס' 2. צינור זה נבדק, ונמצא כי הוא מלא בדלק כבד, ועל כן הוצאתו תלווה בשימוש בציוד מיוחד וייעודי לטיפול בזיהום ים, ככל שייגרם אם יזלוג החוצה חומר הכלוא בצינור.

נציין, כי בקיץ 2014, התגלו כתמי שמן בחוף בקריית חיים. בעקבות כך, נערכה בדיקה של אנשי היחידה הארצית להגנה על הסביבה הימית במשרד להגנת הסביבה ונמצא כי אחד מצינורות המיקשר הישנים דלף. בעקבות הממצאים, דרש המשרד פינוי מלא של הצינורות מחברת תש"ן.

פרסום

מפקחי היחידה הימית במשרד להגנת הסביבה יעקבו אחר תהליך פינוי צינורות אלה, כדי להבטיח סביבה ימית נקייה. חברת מעגן תחל את העבודות באמצעות ביצוע קידוחים מבוקרים בצינור לשחרור ושאיבת נוזלים שיש בתוכו – תוך מיזעור הסכנה לדליפה לים, ולאחר מכן תבצע חיתוך והוצאת חלקי הצינור לכל אורכו, ממערב למזרח. במקביל, החברה תהיה מוכנה לכל דליפה שתגיע לחופים, על מנת לנקודת במהירות האפשרית.

 פעולות הפינוי צפויות להימשך מספר שבועות – תלוי במצב הים. בכל מהלך העבודות להוצאת מקטעי הצינור, יוצב בים חוסם ים ייעודי באורך של כ-200 מטר, בסמוך לנקודת העבודה ויוצב אף מערך נוסף של חוסמים סופגים בשטח. המשרד להגנת הסביבה יפקח כי העבודה תבוצע תוך מתן תשומת לב מקסימלית למזעור הסיכון לזיהום הים.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים