המירוץ לתפקיד מנהל רשות המים: ועדת האיתור עדיין לא קמה – אך תנאי הסף כבר נקבעו ומודעת המכרז פורסמה
לפני שבוע החל הליך איתור למנהל הבא של רשות המים – אף שוועדת האיתור לבחירת המועמד המומלץ לתפקיד עדיין לא הוקמה. משרד האנרגיה אמנם פירסם ביום ראשון שעבר את מודעת המכרז שבה הודיע שר האנרגיה, יובל שטייניץ, על כינונה של ועדת האיתור, והזמין מתמודדים פוטנציאלים להגיש את מועמדותם בתוך שלושה שבועות – אך נכון לסוף השבוע, ועדה כזו לא כוננה.
המשמעות היא שתנאי הסף החדשים לתפקיד, כפי שפירסם אותם משרד האנרגיה במקביל, נקבעו על ידו בלבד – ולא על ידי ועדה בין־משרדית. כך, בניגוד למכרזים שמתנהלים כיום בחברות הממשלתיות, שבהם ועדת האיתור היא שקובעת את תנאי הסף למשרה הבכירה ואת הקריטריונים לבחירת הזוכה – דווקא האיתור הרגיש של רגולטור משק המים מתבצע על ידי משרד אחד. זאת, כשהדבר נעשה על דעת ובאישור נציבות שירות המדינה.
בראש ועדת האיתור לתפקיד מנהל רשות המים אמור לשבת מנכ"ל משרד האנרגיה, שאול מרידור. לצדו, אמורים לכהן בוועדה הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אמיר לוי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אבי ליכט, נציג נציבות שירות המדינה, וכן נציג ציבור נוסף – על פי רוב מנכ"ל משרד ממשלתי אחר.
קביעת תנאי הסף על ידי משרד האנרגיה בלבד מנעה לפיכך את התערבותם של משרדי האוצר, המשפטים – וכן משרד ממשלתי נוסף.
במשרד האנרגיה סירבו להתייחס לשאלת כינונה של ועדת האיתור. ואולם בנציבות שירות המדינה אישרו כי הוועדה עדיין לא מונתה, וכי "כתב המינוי ייחתם בקרוב". בתשובה לשאלות אם אין טעם לפגם בכך שהליך איתור יוצא לדרכו לפני מינוי ועדת האיתור, וכן אם לא ראוי היה כי תנאי הסף ייקבעו על ידי ועדה בין־משרדית ולא על ידי משרד בודד, נמסר מהנציבות: "ההרכב של חברי הוועדה יפורסם לאחר סיום איתורם ועד לכינוס הוועדה, עם סיום ההרשמה. כך, תהיה כבר רשימת מועמדים והוועדה תוכל להתחיל מיד בעבודתה".