מוכנים לחורף, מתפללים לגשם:
ברשות הכינרת ביצעו עבודות לשימור קרקע חקלאית
בעלות של 1.5 מיליון שקלים
בימים אלו משלימים באגף ניקוז שברשות הכנרת את עבודות ההיערכות לחודשי החורף הקרבים. לצד הכנת חופי האגם הלאומי, מתבצעות עבודות נרחבות של 'שימור הקרקע'
ברחבי הגליל, הגולן ועמק הירדן.
עבודות אלו, כחלק מההיערכות לגשמי החורף, בביצוע של אגף ניקוז ברשות הכינרת ובשיתוף פעולה עם המשקים החקלאיים ומשרד החקלאות המממנים יחדיו את העבודות, שעלותם הכוללת עומדת על כ- 1.5 מיליון שקלים.
העבודות מתבצעות בכלל מרחב הגליל והגולן, סאסא, מלכיה יישובי דרום הגולן, לרבות בקעת יבניאל, בקעת ארבל, עמק הירדן, המושבה כינרת ועוד. ראוי לציין, כי פעולות אלו נעשות בנוסף לשגרת הפעילות האינטנסיבית של רשות הכינרת, המתבצעת לרוב בתעלות ובנחלים הנמצאים בקרבת השדות ומטעי הפרי.
מטרת פעולת 'שימור הקרקע', הינה להיערך מבעוד מועד לאירועי מזג אויר קיצונים, במטרה למנוע סחף של קרקע מהשדות החקלאיים לתוך מערכות הניקוז האזוריות ולטפח את טיב הקרקע שנשחקה בשל העבודות האינטנסיביות השוטפות בשטחים החקלאיים ובכך לדאוג שתנובת השדה לא תיפגע.
במסגרת העבודות מותקנים, בין היתר, גם מעבירי מים, מתבצעת חפירה ודיפון בולדרים לתעלות הניקוז, מוסדרים שיפועי הקרקע למניעת הצטברות נגר עילי, מותקן מעבר אירי (יציקת בטון המשמשת למעבר כלי רכב ולזרימת נגר עילי(. כמו כן, מוסדרות תעלות ניקוז אזוריות, מותקנים מעבירי מים, גבשושיות דרך לסילוק ולפיזור הנגר העילי.
אושרי ילוז, מהנדס באגף ניקוז של 'רשות הכינרת' אומר, כי מדובר בעבודות חשובות לטובת ענף החקלאות: "עבודות 'שימור קרקע' מטיבות עם האדמה והן בעלות חשיבות רבה לחקלאים באזורים אלו. עיבוד הקרקע לאורך זמן מקטין את תנובת השדה ולכן מדובר בנקיטת פעולות המשפרות את תנובת השדה. רשות הכינרת אף משקיעה משאבים רבים בניקיון הסחף המגיע מהשדות החקלאיים למערכות הניקוז האזוריות ולכן פעולת 'שימור קרקע' הינה אחת הדרכים למנוע עד כמה שניתן סחף זה בעיקר ימי החורף. בפועל, החקלאי נהנה מקרקע מניבה ואנחנו מצמצמים את היקף עבודות התחזוקה של ערוצי הניקוז".