דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / ידידי פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל,

ידידי פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל,

אינדקס חברות וספקים

אנו מברכים אתכם עם סיום שנת הלימודים ההולכת וקרבה ומביאים לתשומת ליבכם את הסיכום של תחרות פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל (רצ"ב סיכום עם תמונות) שנערכה בחודש מאי בחסות הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן באוניברסיטת תל-אביב ובתמיכת קרן המים של JNF USA אשר תמיכתה מוקדשת לזכרו של זאבי כהנוב ז"ל וקרן ראקל ומנואל קלצ'קי, בניהולו האקדמי של פרופ' גדעון דגן מבית הספר להנדסה מכאנית.

פרסום

 

השנה כ-50 פרויקטים העוסקים במקורות המים ושימורם הוגשו לתחרות. יותר מ-100 תלמידים מ-24 בתי ספר שונים ברחבי הארץ, כשרובם ניגשים לתחרות לראשונה, כתבו עבודות בשתי רמות: (1) עבודות מחקר בהיקף רחב (ברמה של 4-5 יח"ל); (2) עבודות מחקר בהיקף מצומצם (ברמה של 1-2 יח"ל). בדיקת הפרויקטים שהוגשו לתחרות נעשתה גם השנה בהתנדבות ע"י צוות מומחים ברשות המים. ברצוננו להודות לד"ר עמיר גבעתי ומר אורי שור על הערכה יסודית ומעמיקה של הפרויקטים. הצוות דירג את הפרויקטים והמליץ על 12 העבודות המובילות בתחומים השונים שעלו לגמר.

 

המשתתפים שעלו לשלב הגמר הוזמנו להציג את הפרויקטים בפני חברי ועדת השופטים ביום ד' 17.05.17 בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב. כל משתתף התבקש להכין פוסטר המתאר בצורה תמציתית את העבודה שביצע, להציג את עבודתו במשך כ-5 דקות ולהשיב על שאלות ועדת השיפוט. ועדת השיפוט הורכבה השנה מ:

  • ד"ר אורנה ברגרזון, משרד להגנת הסביבה (לשעבר)
  • גב' גל ג'וס, מכון הייצוא הישראלי
  • פרופ' גדעון דגן, יו"ר ועדת השופטים, אונ' ת"א
  • גב' שרה זאווי, משרד החינוך
  • פרופ' אבנר עדין, האוניבריטה העברית
  • מר רענן עדין, חברת ייעוץ בתחום המים
  • פרופ' אלכס פורמן, הטכניון
  • ד"ר אמיר פסטר, אוניברסיטת ת"א
  • ד"ר דוד רוסו, מכון וולקני
  • פרופ' דניאל רונן, אוניברסיטת בן-גוריון
  • ד"ר אירית שדה, משרד החינוך
  • מר אורי שור, רשות המים

בתום סקירת הפוסטרים וראיון המועמדים, התכנסה הועדה לישיבת סיכום ולקבלת ההחלטה לגבי הזוכים בתחרות. לאחר מכן התקיים טקס חגיגי במעמד:

  • מר קרל מגנוס נסר, שגריר שבדיה בישראל
  • פרופ' אייל זיסר, סגן הרקטור של אונ' ת"א
  • פרופ' יוסי רוזנווקס, דקאן הפקולטה להנדסה, אונ' ת"א

 

במהלך הטקס אורחי הכבוד נשאו דברי ברכה, עודדו את המשתתפים, שהרשימו הן בעומק מחקרם והן במקוריות מחשבתם, להמשיך ולחקור את נושא המים, החשוב כל-כך לאנושות; כמו כן הם ציינו את עבודתה הרצינית והמקצועית של ועדת השופטים. פרופ' זיסר הדגיש את חשיבות נושא המים שמשפיע על היחסים בינלאומיים במזרח התיכון, וייחס לבצורת סיבה להתחלת הסכסוך בסוריה. פרופ' רוזנווקס סיפר למשתתפים על החשיבות של מחשבה יצירתית ובישר על חידוש בפקולטה להנדסה: תכנית המשלבת הנדסה עם מדעי הרוח. עו"ד אלון בדיחי בירך מטעם JNF USA  על האפשרות שניתנה ל- JNF USA לתמוך לא רק בתשתיות המים בישראל, כגון קידוחים עמוקים בנגב ובקרוב בצפון, אלא גם בתשתית האנושית של נוער מבריק המחפש פתרונות לבעיות המים.

 

הנואם המרכזי בטקס – יערי ויגדר, זוכה פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל לשנת 2013, הציג בקצרה את מחקרו וסיפר על החוויה שעבר עם חברו נועם אריה-נשיא בשבדיה. הוא פנה אל הזוכים והפציר בהם: "נצלו את החוויה עד הסוף – הכירו תרבויות ואנשים כי הם ילוו אתכם בעתיד, כי לא יודעים לאן החיים עלולים להוביל אותנו – אם זה סין, יפן או במקרה שלי שרי-לנקה". והוא ביקש לפנות גם לאלה שלא זכו: "המשיכו לעבוד על הפרוייקט, אל תוותרו בגלל שמישהו אחר לקח את המחקר צעד אחד קדימה – תמשיכו לצעוד ותגיעו למטרה"

 

בנאום מרגש גב' אסתי כהנוב, רעייתו של מר זאבי כהנוב ז"ל, שפעל רבות להשגת המימון לתחרות ולזכרו מוקדשת התמיכה של JNF USA בפרוייקט, פנתה ליושבים בקהל והזכירה את רוח הציונות שעברה מדור לדור במשפחת כהנוב והחזון של זאבי והאמונה שלו בכוחו של הדור הצעיר.

 

פרופ' גדעון דגן, מנהל אקדמי של תחרות פרס המים, הודה לכל האנשים העוסקים בפרוייקט והגופים התומכים בו והביע תקווה כי ימשיכו לעשות כן עוד שנים רבות. ובסוף דבריו העניק תעודה לנציגי ביה"ס העל-יסודי בקבוצת יבנה, שהשתתפה בתחרות מאז 2003 וזו שנתה ה-11 בתחרות והוכרזה כזוכת הפרס לשנת 2016. ביה"ס קיבל תעודת הוקרה ופרס כספי בסך 5,000 ש"ח המיועדים להמשיך לפתח את מחקר המים בכתלי ביה"ס. השנה חתן הפרס לביה"ס המתמיד הוא בי"ס מבואות עירון שבקיבוץ עין שמר שהשתתפו זו השנה ה-8 בתחרות ואף זכו בה מס' פעמים בעבר.

 

פרס ראשון: בסיום הטקס, נח גולן, מבית הספר עירוני ד' ע"ש אברהם קציר, בת"א הוכרז כזוכה בתחרות על עבודתו " פירוק מזהמים אורגניים במים על ידי מי חמצן וננו חלקיקי זהב" בהנחיית מר ינון יחזקאל ממכון ויצמן. עבודה זו מציגה רמה מחקרית גבוהה, שתוסיף למוניטין של ישראל בתחרות הבינלאומית כמדינה שמביאה פתרונות עתירי ידע. המקוריות, העומק המחקרי והידע שגילה התלמיד בתחום מחקרו ייחדו אותו משאר המועמדים וזיכו אותו להיות נציג ישראל בתחרות הבינלאומית בסוף אוגוסט בשבדיה. בעתיד יוכל נח ליהנות ממלגת לימודים מלאה לשנה ראשונה במידה ויבחר ללמוד באונ' ת"א. תעודת הזכייה הוענקה לו ע"י שגריר שבדיה בישראל, מר קרל מגנוס נסר, שפנה לקהל בעברית ברך על העשייה לאורך השנים ועל התרומה של הנוער לנושא ואיחל הצלחה לנח בתחרות בשטוקהולם.

פרסום

 

פרס שני: בקרב עבודות מחקר בהיקף רחב בתחום הטכנולוגיה והיזמות זכו מיכאל גריג'יאק, ישראל שטרית, שקד אליהו ונוי דהאן מביה"ס ישיבה תיכונית אורט, טבריה על עבודתם "שסתום אוויר אוטומטי לספיקות גבוהות במיוחד" בהנחייתם של מאיר שובל ועדנה פיכטמן. השופטים ציינו בהחלטתם כי הפרויקט הינו מעניין ומקורי במיוחד בעקרונו והוא חוסך לא רק מים אלא אנרגיה. על כן, התלמידים יקבלו פרס כספי בסך 1000 ש"ח. בעתיד יוכלו התלמידים ליהנות ממלגת לימודים של 50% לשנה ראשונה ללימודיהם במידה ויבחרו ללמוד בפקוטלטה להנדסה באונ' ת"א. תעודת הזכייה הוענקה ע"י מר אורי שור, דובר רשות המים, אשר הפנה את תשומת לבם של היושבים כי ישראל מובילה בעולם בנושא המים.

 

פרס שלישי: בקרב עבודות מחקר בהיקף מצומצם זכו ראנדי אבו רזק ושירין אבו ריאש מאורט מקיף ערבי, רמלה על עבודתן "מערכת הידרופונית לגידול חסה" בהנחייתה של שפאא ותד. השופטים ציינו בהחלטתם כי אמנם המחקר הינו בהיקף מצומצם, אך הוא הוצג בצורה רהוטה וברורה על כל יתרונותיו. על כן, התלמידות יחלקו ביניהן פרס בשווי 500 ש"ח, מטעם קרן קלצ'קי. תעודת הזכייה הוענקה ע"י ד"ר אירית שדה, מפמ"ר לביולוגיה במשרד החינוך, אשר איתגרה את המשתתפים במספר חידות מדעיות ותארה כמה עובדות משעשעות הנוגעות למים.

 

ציון לשבח: כמו כן, ועד השופטים החליט להעניק השנה שתי תעודות ציון לשבח. אחת לחוקר צעיר (כתה י'), אך מלא תשוקה שכבר במשך שנתיים מבצע מחקר בהנחייתה של עדי קרישפין על "השפעת רמת ה-Ph  ואיכות המים על כמות הפלנריה". התעודה נועדה לדרבן את אנטוני פולישצ'וק מביה"ס מקיף ז', אשדוד להמשיך בעשייה ולהרחיב את מחקרו.

תעודה נוספת שהחליטו השופטים להעניק נועדה לציין מחקר השווה בעומקו והיקפו לפרויקט הזוכה והוא הפרויקט של שחף כהן, ממקיף אזורי עמי אסף, בבית ברל שחקר "ניטור רעילות במים באמצעות חיישנים ביולוגיים המבוססים על אלקטרודות ננו חוטי סיליקון משולבות עם מהונדסים גנטית E.Coli חיידק". על כן, הוענקה לתלמידים תעודת ציון לשבח מידי מר עודד דיסטל, ראש תכניות NEWTECH, במשרד הכלכלה, אשר חיזק את דברי המברכים לפניו והדגיש כי עולם המים הוא עולם מרתק וצומח הן בפן המדעי והן הפן העסקי.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים