דף הבית / מאמרים ומחקרים / מדריך קריטי לשימוש במיקרוביום כדי להילחם בסוגיה העולמית של אובדן המגוון הביולוגי

מדריך קריטי לשימוש במיקרוביום כדי להילחם בסוגיה העולמית של אובדן המגוון הביולוגי

אינדקס חברות וספקים

מדענים מובילים בינלאומיים מפרסמים מדריך קריטי לשימוש במיקרוביום כדי להילחם בסוגיה העולמית של אובדן המגוון הביולוגי

מדענים מובילים בינלאומיים מפרסמים מדריך קריטי לשימוש במיקרוביום כדי להילחם בסוגיה העולמית של אובדן המגוון הביולוגי

מיקרואורגניזמים מועילים

פרסום

מיקרואורגניזמים מועילים לצורות חיים מגוונות, כולל א) חיים ימיים, ב) אלמוגים, ג) דבורים, ו- ד) צורות חיים יבשתיים. צילום: KAUST

Lionfish

דגי אריה, מכונה גם זהרון, מהסוג Pterois הוא בין הצורות הרבות של חיים ימיים התלויים במערכות אקולוגיות בריאות של אלמוגים. צילום באדיבות מורגן בנט סמית / KAUST
המדענית הימית ד"ר ראקל פיקסוטו

המדענית הימית ד"ר ראקל פיקסוטו משתמשת בפרוביוטיקה כדי להגביר את ההתאוששות של מערכות אקולוגיות של אלמוגים בסכנת הכחדה, המוצגת כאן בכפר האלמוגים הראשון בעולם, הממוקם בים סוף ליד אוניברסיטת המלך עבדאללה למדע וטכנולוגיה. צילום באדיבות מורגן בנט סמית / KAUST

ת'וואל, ערב הסעודית, 3 באוגוסט 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

קבוצה של מומחים מובילים פרסמה מסגרת קריטית לשימוש במיקרוביום כדי להגן על חיות הבר בצורה אתית ויעילה.

חיידקים מועילים לאורגניזמים ימיים (BMMO), רשת בינלאומית של משתפי פעולה עם מומחיות בהצלבת תחומים של מחקר פרוביוטי, פרסמו מאמר בכתב העת Nature Microbiology, רתימת המיקרוביום למניעת אובדן המגוון הביולוגי העולמי, המספק מסגרת מבוססת מדע להאצת המחקר והפיתוח האחראיים של פתרונות מיקרוביום.

ד"ר ראקל פיקסוטו, מייסדת ויו"ר שותפה של BMMO, ופרופסור חברה למדעי הים ב-KAUST, אמרה כי "מערכות אקולוגיות מרכזיות, המארחות צורות חיים רבות, נמצאות על סף קריסה אקולוגית, גורמות לאובדן עצום של מגוון ביולוגי ולהכחדות המוניות, ומשבשות מערכות אקולוגיות מרכזיות לתמיכה בפרנסה".

המחברים התורמים כוללים את הפרופסורים גבריאלה ברג מאוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה; כריסטיאן וולסטרה מאוניברסיטת קונסטנץ; אוט הנטשל מ-GEOMAR; רודריגו קוסטה מאוניברסיטת ליסבון; קרלוס דוארטה מ-KAUST; והאתיקה ג'נטין לונש מהרווארד, בין אקדמאים מכובדים אחרים.

מדריך להאצת השימוש במקרוביוטיקה לשיקום אלמוגים

המדענים בוחנים את השימוש בפרוביוטיקה כדי "לאתחל מחדש" מיקרוביום בריא ולהגן על קשרים סימביוטיים מרכזיים ורגישים בין פונדקאים לחיידקים הקשורים אליהם. פרוביוטיקה מיושמת כיום באופן קונבנציונלי במערכות אגרואקוזיות, ומראה כי יישומים מוצלחים בסביבות פתוחות אפשריים עם סיכונים מבוקרים.

הצוות מציע מסגרת מבוססת מדע, המתווה נתיב מספסל המעבדה לפיילוט ויישומים בקנה מידה גדול של מיקרוביום, כדי להציל מערכות אקולוגיות מאוימות.

פרסום

"אנו כרשת של מדענים מובילים מודאגים מכך שהפיתוח הטכנולוגי של כלי הנחוץ בדחיפות עלול להתעכב על ידי צעדי הערכת סיכונים לא ברורים ולא מוגדרים", אמר קרלוס דוארטה, פרופסור למדעי הים ב-KAUST, המכהן כמנהל בפועל של פלטפורמת מאיץ המחקר והפיתוח של אלמוגים (CORDAP).

"בנוסף, אין דיונים אתיים זמינים כדי לספק קווים מנחים וכללים כדי להאיץ את המעבר מתכנון ליישום פרוביוטיקה סביבתית בצורה מעשית ובטוחה. לכן, אנו מדגישים את הדרך מהרעיון לפתרונות בעולם האמיתי, תוך התייחסות לשיקולים אתיים, כמו גם סיכונים נגד תועלות".

המאמר משמש לטיפול בפער זה. המסגרת מתייחסת גם לסיכון של חוסר מעש, וניתן להתאים אותה להתפתחויות מדעיות דחופות אחרות.

"המסגרת שלנו מספקת כלי פרגמטי המותאם לחיות בר רגולטוריות כדי להדריך מדענים ובעלי עניין במאבק נגד אובדן המגוון הביולוגי", אמרה פיקסוטו. "היא לוקחת בחשבון את תופעות הלוואי הפוטנציאליות של היישום שלה, תוך התחשבות גם במחיר הגבוה של חוסר המעש".

הקשר נוסף:

רתימת המיקרוביום למניעת אובדן המגוון הביולוגי העולמי , מיקרוביולוגיה של הטבע

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים