דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים כינרת מברך על החלטת הועדה המחוזית לתכנון ובנייה להקמת שמורת טבע וגן לאומי בפרויקט הענק לשיקום מורד הירדן

מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים כינרת מברך על החלטת הועדה המחוזית לתכנון ובנייה להקמת שמורת טבע וגן לאומי בפרויקט הענק לשיקום מורד הירדן

אינדקס חברות וספקים

מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים כינרת צביקה סלוצקי, מברך את מנכ"ל הועדה המחוזית לתכנון ובנייה, אורי אילן, על ההחלטה החשובה להכרזת שמורת טבע וגן לאומי בפרויקט הענק לשיקום "נפתולי מורד וגאון הירדן" המתבצע בעלות של 70 מיליון שקלים.

פרסום

צביקה סלוצקי, מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים כינרת: "ישנה חשיבות לאומית לקיומו והמשכו של פרויקט השיקום הלאומי במורד הירדן הדרומי ואנו מקווים כי ההחלטה להכריז על האזור כגן לאומי תביא לתקציב נוסף לצורך הצלתו ושיקומו של הנהר וכלל מסדרון אקולוגי חשוב המקשר בין הכינרת לירדן. זהו שיקום קריטי לנהר החשוב בישראל", אומר סלוצקי ומוסיף: "הפעולות המבוצעות בשנים האחרונות כחלק מהפרויקט הינן שיפור מורפולוגי של האפיק והשבתו להיות נחל הכולל מגוון בתי הגידול, ניקוי הבוצה מקרקעית הנחל, שתילת צמחייה אופיינית מקומית וכן פיתוח מרכיבי טיילות ונופש לאורך הנחל".

פרויקט "נפתולי מורד וגאון הירדן" מהווה שלב חדש בפרויקט השיקום הלאומי רחב ההיקף המתבצע במקטע הדרומי בשנים האחרונות על ידי רשות ניקוז ונחלים כינרת, כחלק משותפות ארוכת שנים עם רשות הטבע והגנים, המועצות האזוריות עמק הירדן ועמק המעיינות, הקרן לשמירה על שטחים פתוחים, המשרד להגנת הסביבה ומשרד החקלאות.

מטרת הפרויקט לתקן את הפגיעה המשמעותית באפיק הנחל ומימיו שהתחוללה במאה השנים האחרונות, החל מעבודות תיעול הנחל להובלת מים מהכינרת עבור מפעל החשמל בנהריים שתוכנן ובוצע על ידי פנחס רוטנברג ומשנות השישים של המאה שעברה פגיעה בנחל באמצעות הובלת המים המליחים של המוביל המלוח ומי חמי טבריה באפיק ופגיעה נוספת וקשה של הזרמת הביוב של טבריה ויישובי עמק הירדן אל מי הנהר.

המהנדס רן מולכו, מחברת ליגמ פרויקטים סביבתיים, המוביל את תכנון הפרויקט אומר: "הפרויקט מתבצע על ידי רשות ניקוז ונחלים כינרת, בהתאם לתכנית רב שנתית על מגוון ההיבטים הדרושים: מניעת הצפות, שיקום המערכות האקולוגיות, שיפור באיכות וכמות המים ובמשטר הזרימה של הנהר אשר יהווה בסיס להשבת ממדיו ואופיו הטבעיים בשנת 2023 על ידי הגדלת זרימת המים השפירים מהכנרת לשיעור של כ-50 מיליון מטר מעוקב לשנה (מלמ"ש) והטיית המים המליחים למורד מנחמיה. צפוי כי המערכת תשתקם בשנים הקרובות ואיתה הגעתם של מטיילים רבים שייפקדו את גדות הנחל. הגופים הציבוריים נערכים לכך ומכינים תכנית ניהול משותפת לתחזוקה ברמה נאותה של גדות הנחל והאפיק עצמו".

פרסום

בנוסף אומר מולכו כי יבוצעו עבודות למיתון גדות הנהר, ביצוע שינויים מורפולוגיים להשבת מראה טבעי, פינוי הסדימנט (משקע) אשר שקע בקרקעית, פינוי מינים פולשים ושתילת צמחיה אזורית ויצירת מערכת של בתי גידול לחים אשר יאפשרו התאוששות ושגשוג המערכת האקולוגית.

הפרויקט במורד הירדן המושך אליו מאות אלפי מטיילים וצליינים מדי שנה בשל קדושתו לדת הנוצרית, יכלול בנוסף שדרוג מקיף של תשתיות לתיירות שטח וטיילות במורד הירדן אשר יתרמו רבות לפיתוח הכלכלה והצמיחה האזורית. במסגרת התכנית תוקם תשתית טיילות להולכי רגל ולאופניים ומערכת שבילים חדשה שתייצר רצף טיולים מהכנרת ועד נחל בזק, פינות ישיבה ופיקניק ומקומות חניה ללא תשלום במקומות ייעודיים לאורך התוואי, הסדרת השבילים הקיימים, שיקום והקמת מצפורים והצבת מערכת שילוט והכוונה למטיילים.

הירדן הדרומי הינו קטע הירדן המתחיל במוצא הכנרת ליד קיבוץ דגניה א' וממשיך דרומה עד ים המלח. בצאתו מהכנרת דרומה מהווה הנהר אבן שואבת למאות אלפי מטיילים הפוקדים את האזור מדי שנה. האזור הצפוני עד נהריים המכונה גם 'מורד הירדן', מוקף בשטחים חקלאיים ובמוקדי היסטוריה ומורשת הקשורים לראשית ההתיישבות בארץ וללב ליבה של הזהות וההוויה הציונית והישראלית.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים