דו"ח שהוגש לוועדה החקלאית של המועצה האזורית עמק הירדן קובע: בחמש השנים האחרונות זינקה רמת המליחות במי האגם הלאומי מ-250 מ"ג כלוריד לליטר ל-327 מ"ג כ'/ל' * הדו"ח בוצע על ידי נורית בן הגיא, מנהלת מעבדות 'שירות השדה'
הבצורת מכה שוב בכנרת ובחקלאים: דו"ח שנתי שמתפרסם עתה מגלה, כי מי האגם הלאומי נעשים מלוחים יותר משנה לשנה. הדו"ח הוזמן על ידי המרכז החקלאי 'צמח נסיונות' והוועדה החקלאית במועצה האזורית עמק הירדן.
על פי הדו"ח, שחיברה מנהלת המעבדה לקרקע ומים 'שרות השדה', מגמת המליחות זינקה בכ-30% בחמש השנים האחרונות. ב-2012 נמדדה בכנרת רמת מליחות של 250 מ"ג כלוריד לליטר. ב-2017 נמדדו 327 מ"ג כלוריד לליטר.
אין ספק, כי עבור החקלאים, מדובר בבשורה לא מעודדת בלשון המעטה. אתמול הם התבשרו על זינוק של עשרות אחוזים במחירי המים לחקלאות. אם יהפכו מי הכנרת לבלתי ראויים למטרות השקייה – המחיר שיידרשו החקלאים לשלם עלול לזנק שוב