השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן ומנכ"ל המשרד, גיא סמט, קיימו היום הערכות מצב נוספות בחמ"ל של המשרד להגנת הסביבה יחד עם גורמי המקצוע, הסמנכ"לים ומנהלי המחוזות. המשרד עומד בקשר רציף עם היחידות הסביבתיות, איגודי הערים לאיכות סביבה וגורמים שונים.
המשרד מעמיד לרשות הציבור מוקד חירום הפעיל 24 שעות ביממה בטלפון 6911*
מאז פתיחת המערכה, ביצעו נציגי המשרד להגנת הסביבה ביקורות וסיורים משותפים עם נציגי פיקוד העורף בעשרות מפעלים מחזיקי חומרים מסוכנים בכל רחבי הארץ, לצורך בדיקת מוכנותם לחירום ולעת מלחמה; כמו-כן, המשרד נערך מיידית לרציפות תפקודית של שוק הפסולת, למניעת מפגעים סביבתיים ולסיוע לרשויות המקומיות. המשרד להגנת הסביבה ממשיך למפות פערים סביבתיים המתגלים בתחומים שונים בשל המצב הבטחוני ומקיים הערכות מצב שוטפות עם כלל היחידות והגורמים השונים.
חומרים מסוכנים:
ביומיים האחרונים ביצעו נציגי המשרד להגנת הסביבה ביקורות וסיורים משותפים עם נציגי פיקוד העורף בעשרות מפעלים מחזיקי חומרים מסוכנים בכל רחבי הארץ, לצורך בדיקת מוכנותם לחירום ולעת מלחמה. זאת, לטובת העלאת עמידות המפעלים, המחזיקים בחומרים מסוכנים, בפני פגיעות טילים ותרחישי מלחמה.
עובדי המחוזות ועובדי המערך הלאומי לחומרים מסוכנים וחירום של המשרד מסייעים לצוותי פיקוד העורף בביקורות וסיורים במפעלים אלו למען הקטנת הסיכוי להתרחשות אירוע חומרים מסוכנים ועוקבים אחר יישום הוראות פיקוד העורף.
גורמי המקצוע במשרד להגנת הסביבה וכונני המערך הלאומי לחומרים מסוכנים וחירום של המשרד ימשיכו ללוות את גורמי החירום ולסייע ככל שיידרש.
נתקלתם במפגע סביבתי? באירוע חומרים מסוכנים? יש לפנות למוקד החירום של המשרד להגנת הסביבה בטלפון: 6911*. המוקד פעיל 24 שעות ביממה.
טיפול בפסולת:
המשרד להגנת הסביבה נערך מיידית למניעת מפגעים סביבתיים וסיוע לרשויות המקומיות. צוות המשרד פועל בימים האחרונים לזיהוי הפערים הקיימים בשטח, מפגעים, וכן פוטנציאל צפוי למפגעים. במסגרת זו, זוהו בעיות קשות של חוסר בנהגי איסוף והובלת פסולת בכלל הארץ וביישובי עוטף עזה בפרט. החוסר בכוח האדם נובע בעיקר מגיוס של הנהגים למילואים ומסיבות נוספות.
המשרד בוחן חלופות לפתרון הפערים שהתגלו. על מנת להסדיר הטמנה שוטפת של הפסולת, המשרד נמצא בקשר גם עם רכבת ישראל לצורך תגבור הובלות הפסולת באמצעותה למטמנת אפעה שבמועצה האזורית תמר.
כמו כן, בוחן המשרד עם גופים רלוונטיים לנושא, אפשרות של גיוס נהגי משאיות מתנדבים לצורך תגבור עבודות פינוי הפסולת; הצבת מכולות ביישובי העוטף ובסמוך לשטחי התכנסויות של צה"ל על מנת למנוע מפגעים תברואתיים ועוד.
על הרשויות המקומיות מושתות עלויות גבוהות נוכח המצב. לאור הפערים והאתגרים הסביבתיים בשטח, המשרד בוחן בימים אלה אפשרויות סיוע לרשויות המקומיות ולתושבים כדי להמשיך לשמור גם בעתות קשות ומאתגרות אלו של מלחמה על איכות חייו של הציבור ובריאותו.
מניעת מפגעים סביבתיים ממשקים של גידול בעלי חיים חקלאיים שנפגעו:
המצב הביטחוני והמתקפה מעזה, בחלק מהמשקים בדרום קיים חשש לבעלי החיים. המשרד להגנת הסביבה נמצא בקשר עם גורמים במשרד החקלאות ובשירותים הווטרינריים, במשרד הבריאות וברשות המים כדי לסייע במתן הנחיות לגבי אופן הטיפול בפגרים, כך שהטיפול יהיה מהיר, מקצועי, ותוך מניעת מפגעים סביבתיים.
שנדע ימים שקטים????