ומעדכנת כי זכתה במכרז של חברה בינלאומית בתחום הפוספטים לביצוע עבודות ימיות במערב אפריקה בתמורה לכ-190 מיליון שקל
באמצעות חברת הבת יורוהינקה תבצע רימון עבודות דחיקה להקמת שתי מנהרות ימיות במסגרת פרויקט להקמת מתקן התפלה עבור חברת פוספטים בינלאומית
במערב אפריקה
יוסי אלמלם, מייסד ומנכ"ל קבוצת רימון: "זכייה זו היא המשך ישיר של הרחבת פעילותנו בחו"ל ומביאה לידי ביטוי את היכולות הייחודיות של רימון בתחומי התמחותה. רימון עשתה בשנים האחרונות קפיצת מדרגה משמעותית ביותר בהיקפי הפעילות בארץ ובחו"ל ואנחנו ממשיכים לפעול באינטנסיביות לביסוס המשך צמיחת החברה בשנים הבאות. רכישת החברה יורוהינקה ב-2023 מאפשרת לרימון העמקה של הפעילות בחו"ל עם פרויקטים משמעותיים, כחלק מאסטרטגיית הצמיחה של החברה. כמו כן, רימון מבססת את מעמדה כחברה מובילה בתחום המים בכלל וחיבור מתקני התפלה בפרט, כחלק מפעילותינו הרחבה בתחומי התשתיות השונים".
קבוצת רימון ממשיכה בהרחבת פעילותה בחו"ל ומעדכנת היום כי זכתה במכרז של חברה בינלאומית לביצוע עבודות ימיות בפרויקט להקמת מתקן התפלה עבור מפעל פוספטים במערב אפריקה. במסגרת הפרויקט תבצע חברת הבת בבעלות מלאה יורוהינקה את עבודות הקידוחים האופקיים בים בשיטת הדחיקה (Pipe-Jacking) להקמת שתי מנהרות ימיות באורך של כ- 860 מטרים כל אחת, עם אופציה להקמת מנהרה ימית שלישית באותו אורך. וזאת בתמורה לכ-140 מיליון שקל ועוד כ-50 מיליון שקל עבור המנהרה השלישית.
פרויקט זה הוא המשך ישיר להרחבת פעילותה של רימון בחו"ל. בחודש יולי עדכנה החברה כי חתמה, באמצעות חברת הבת יורוהינקה צ'ילה, על מכתב קבלה לביצוע עבודות דחיקה ימית בפרויקט להקמת מתקן התפלה בצ'ילה, וזאת תמורת 36 מיליון דולר. רימון תבצע את עבודות הקידוחים האופקיים בים בשיטת הדחיקה (Pipe-Jacking) להקמת מנהרה ימית, תספק את צינורות הדחיקה ותהא אחראית על התכנון ההנדסי. סיום ביצוע העבודות צפוי תוך שנה, עד יולי 2025.
בחודש יוני האחרון זכתה אופק – אתרים, חברה בת בבעלות מלאה של רימון, במכרז של איגודן איגוד ערים דן לתשתיות איכות הסביבה לביצוע עבודות שיקום וחידוש קו הולכה ראשי לביוב של איגודן בטיילת בתל אביב-יפו בתמורה לכ-109 מיליון שקל.
לפני כחודשיים השלימה רימון בהצלחה את השלב המוסדי בהנפקת איגרות חוב ראשונה (סדרה א'). במסגרת המכרז המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים בהיקף של כ-520 מיליון שקל, יותר מפי 3 מהיקף הגיוס המבוקש, ולאור הביקוש הגדול בחרה החברה להגדיל את היקף הגיוס ל-175 מיליון שקל (לעומת תוכנית מקורית לגיוס של 150 מיליון שקל).