גיא שורק, חברת סורפול
ב1985 יצא לאור תקן ASTM STP 880 אשר איגד את הידע הקיים על קורוזיה תחת בידוד (Corrosion Under Insulation, CUI). תקן זה כלל את הגורמים והסיבות לCUI, ניסיון בשטח עם סוגי בידוד שונים ודרכי זיהוי ומניעה. פרסום זה העניק תשומת לב לבעיה עולמית אשר עולה למתקנים תעשייתיים מיליארדי דולרים כל שנה ברחבי העולם.
מנהל מפעל מתעורר בלילה עם זיעה קרה על מצחו. קורוזיה מתחת למעטפת בידוד זה מונח שגורם לאנשי מקצוע להתחלחל ולחשבונות בנק לרזות. ההגדרה המקצועית היא "קורוזיה של פני שטח בעקבות הילכדות של לחות בין שמיכת בידוד למצע מתכת". באזורים לחים כמעט בלתי אפשרי למנוע ממולקולות מים להגיע לפני השטח, מולקולות שמביאות מתקנים שעלו עשרות מיליוני שקלים לשווי אפס. ציפויים מבוססי אבץ מגינים על מתכות לתקופה מוגבלת. ברגע שפג תוקף הציפוי המגן מקורוזיה, הבידוד מונע מהאנשים במפעל לזהות את תחילת נקודות הפריחה של החלודה. במקרים בהם לא נעשית בדיקה שגרתית של הציפויים מתחת לבידוד (בהרצאה אסקור בדיקות לא הרסניות NDE למציאת חלודה כגון- Neutron Backscatter, Open Vision, EMAT ו Bracelet Probe Technology ) נקודות כשל נוצרות המשביתות את המתקן ויכולות אף לעלות בחיי אדם.
על מנת להילחם בתופעת הCUI היה צריך לגשת לבעיה מנקודה שונה. במקום להילחם בלחות התוקפת את המתכת, מהנדסים מנעו את הופעתה מלכתחילה עם בידוד מסוג חדש. הפתרון הגיע בעקבות מציאת דרך חדשה למנוע מחום/קור תוך כדי הגנה על פני שטח המתכת. TIC (Thermal Insulating Coating) הוא ציפוי אקרילי הנמצא במגע ישיר עם המתכת ובכך מונעת הימצאות לחות ויצירת קורוזיה. כדוריות קראמיות חלולות מונעות מעבר חום/קור בין חוץ המתקן לפנים המתקן בעזרת הגנה מול שלושת דרכי העברת חום- קרינה, הולכה והסעה