בפנייה לכץ, כתב גבאי: "בזמן שאנחנו קוברים את מתינו ומטפלים במשפחות החטופים, ממשלת ישראל ורשות המים פועלים בניתוק מוחלט מהשטח. נזכרו פתאום בתוכנית שכבר למעלה מחמש שנים קבורה במגירה, מנסים לעשות מחטף שערורייתי בנושא שמשפיע באופן ישיר על הבטחון, הבטיחות ואיכות החיים של התושבים. נדמה שברשות המים לא מבינים את גודל השעה! אני קורא לשר האנרגיה, ח"כ ישראל כץ לדחות את הדיון, אין שום דחיפות לדון בנושא בזמן מלחמה".
רשות המים מתכוונת לעדכן את מפת החלוקה למרחבים ולאגם רישיונות לחברות ביוב: מבחינתה של העיר יבנה ורשויות נוספות בסביבה, המשמעות היא שרשות המים פועלת לבצע איחוד של מתקני תשתית בתחום המים והביוב, מה שנתפס על ידי עיריית יבנה כהחלטה מסוכנת במיוחד בימים אלה, בהם הרשויות פועלות דווקא בכיוון ההפוך – ביזור מתקני תשתית מתוך הבנת חשיבות תפקוד מערכות התשתיות הלאומיות בחירום.
"רשות המים בוחרת לקדם את איגום המערכות בעיצומה של מלחמה הממחישה עד כמה ההליך המבוקש חסר בסיס ומסוכן, במיוחד באיזור הגיאוגרפי בו אנו נמצאים. העיר יבנה מתנגדת לכוונת רשות המים לאפשר את הרחבת מט"ש אשדוד לכדי מט"ש איזורי, דבר אשר יגדיל את מפגעי הריח מהם סובלים תושבי יבנה כבר כיום, ואגב ממשיכים לסבול מהם גם בעת ימי המלחמה. באותה הזדמנות נודע לעירייה כי המועד האחרון להגשת עמדתה הוא בעוד כשבועיים בלבד, מבלי אפשרות אמיתית להיערך ולהביע את עמדתה הנחרצת נגד הכוונות המסוכנות של רשות המים. מדובר במחטף בתקופה הכי רגישה שיכול להיות, בה ישראל נלחמת על קיומה", נמסר מהעירייה.
ראש העיר יבנה, רועי גבאי: "בתקופה רגישה בה מדינת ישראל נלחמת על קיומה, בה מאות אלפי אזרחים מגוייסים, ביניהם עובדי הרשויות ועובדי התשתיות וההנדסה, אנו מגלים כבדרך אגב שרשות המים הממשלתית עוסקת בקידום תכנית עם השפעות סביבתיות רחבות היקף. פגיעה חלילה במתקן שכזה משאירה רשויות רבות ללא פתרון ביוב. נדהמתי מהמהלך המעיד על ניתוק מוחלט מהמציאות בשטח. המתקן הנוכחי באזור התעשייה באשדוד אינו מטופל כראוי וגורם למטרדי ריח קשים ואך לפני מספר חודשים התקיים שימוע של המשרד להגנת הסביבה על הפרות חמורות לכאורה מהמתקן".
"בימים אלה ציפיתי שגוף ממשלתי יפעיל שיקול דעת ויפעל לסייע לרשויות ולא להכביד עליהן. כולנו נמצאים בעיצומה של לחימה, מטפלים בתושבים סביב השעון, אנשי העירייה מגויסים בחזית הצפונית וברצועת עזה, פניתי בכתב ליחזקאל ליפשיץ מנכ"ל רשות המים ואני עדיין ממתין להתייחסות ודחיית המועדים לזמן מתאים. אני משוכנע כי שר האנרגיה, ח"כ ישראל כץ, האמון על הנושא, יפעל ויתערב בנושא המשמעותי לעתידה של העיר והסביבה כולה".