בהמשך להסכם השת"פ בחדשנות שנחתם השבוע בירושלים בין ממשלת ארה"ב, מח' הסחר (US Department of Commerce) לבין הרשות לחדשנות, נערך אתמול מפגש שולחן עגול עם חברות ישראליות העוסקות בפיתוח פתרונות חדשניים בתחום המים לרבות מחזור, טיהור, התפלה וניהול משאבים, הפועלות בצפון אמריקה, או מעוניינות להקים פעילות באזור, בפרט בארה"ב.
בנוסף לקרן בירד ומסלול בירד-אנרגיה המופעל על ידה, הרשות לחדשנות מפעילה תוכניות מימון נוספות במסגרת ההסכמים שנחתמו עם 12 מדינות שונות בארה"ב, כולל קליפורניה, ניו יורק, מסצ'וסטס, פלורידה וקולורדו.
ההסכם החדש שנחתם עם מח' הסחר של ממשלת ארה"ב נועד למנף את מסלולי הסיוע ותוכניות התמיכה בחדשנות הפועלות בארה"ב ברמה הפדרלית והממשלתית בישראל לטובת שיתופי פעולה בין חברות, חוקרים, יזמים ומשקיעים מעבר לכלים הקיימים היום.
הדיון שנערך כעת נועד לעדכן בדבר מסגרות שת"פ חדשות עם ארה"ב- הן ברמה הפדרלית והן במסגרת ההסכמים של הרשות לחדשנות עם מדינות בארה"ב ולשמוע מהחברות כיצד שתי הממשלות יכולות להיטיב את כלי הסיוע שהן מעמידות.
ישראל שמאי, מנהל שת"פ אמריקות ברשות החדשנות, מסביר כי ארה"ב אינה רק שותף טכנולוגי טבעי ושוק יעד חשוב לחברות הישראליות. לדבריו, מסגרות השת"פ עם ארה"ב מאפשרות לחברות הישראליות לפעול בשווקים נוספים ביתר אפקטיביות יחד עם שותפים אמריקאיים, שכן חלק משמעותי מההשקעות בשוק המים העולמי נעשות בבנייה או בשדרוג של תשתיות מים באמריקה הלטינית, במזרח הרחוק ובאפריקה.
על פי יו"ר רשות החדשנות מר אבי חסון: "השיח עם ממשלת ארה"ב, לגבי מדיניות חדשנות ותמיכה בתעשייה, הוא יעד חשוב של הרשות ואנחנו שמחים שההסכם החדש מאפשר זאת, כפי שמוכיח קיום השולחן העגול היום".