הייתה זו שנה שונה ומאתגרת במיוחד. מגפת הקורונה יצרה אילוצים רבים – התלמידים למדו לסירוגין, מכוני המחקר ומעבדות האונ' נאלצו לסגור את דלתותיהם בפני תלמידים, הלחץ והעומס שהלימודים ההיברידיים יצרו על כל המערכת פגע בצורה משמעותית ביכולת ביצוע החקר.
ועדיין בחרנו להמשיך את השגרה ככל הניתן והכרזנו על תחרות גם השנה. לשמחתנו הרבה, הצלחנו לגייס כ-30 פרויקטים מכ-60 תלמידים שהגישו את עבודתם לתחרות. 9 מתוך פרויקטים אלו הציגו את המחקר שלהם בפני ועדה לאומית של שופטים בצורה מקוונת והועדה אחרי דיון מעמיק בחרה את הזוכים:
ביה"ס אולפנה לבנות, שבכפר פינס מוכרז בזאת כביה"ס הזוכה בפרס של ביה"ס המתמיד לשנת 2021.
סמא חמאיסי, תיגאן סבייח, סויואר אבו חלף, ולאא חכרוש ויארא דהאמשה תלמידות חט"ב ב', כפר כנא מוכרזות בזאת כזוכות בקרב עבודות מחקר בהיקף מצומצם על עבודתן "חוסכים במים ומגדלים צמחים בשיטת האקוופוניקה" בהנחייתן של גדיר נסאר ורנא דוחי.
יובל דג וגאורגי ילזוב, תלמידי תיכון הישראלי למדעים ואומנויות (יאס"א) בירושלים מוכרזים בזאת כזוכים בקרב עבודות מחקר בהיקף רחב על עבודתם "פתרון לבעיית זיהום מקורות מים בציאנובקטריה – חיוניות מיקרואורגניזמים פוטוסינתטיים לאחר עקה חימצונית" בהנחייתה של ד"ר אסתר שדלצקי.
שירה קווס, דרור הילמן, מאיה אבישי וגיא עדי, תלמידי חט"ב אורט דפנה בקרית ביאליק מוכרזים בזאת כזוכי פרס מיוחד לעבודת מחקר ייחודית בתחום החברה והרוח מטעם המרכז לחקר המים באונ' ת"א על הצגת פרויקט חברתי בינלאומי בשם "מי שתייה נקיים לילדי אתיופיה באזורים כפריים".
פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל לשנת 2021 מוענק בזאת לאמרי קצף, מבית הספר רמות ים, במושב מכמורת, על עבודתו "חווה דו גידולית של דגים ואצות כדרך כלכלית להקטנת הזיהום" בהנחייתו של מר רפי יעבץ.
אנחנו רוצים לנצל הזדמנות זו כדי להודות לכל התלמידים.ות והמורים.ות והמסגרות השונות שהמשיכו למרות כל המגבלות במלאכת המחקר בנושא המים ולא ויתרו לנסיבות.
אנחנו רוצים להודות לצוות השופטים שהתגייס למשימה ובחן את הפרויקטים בשלט רחוק.
אנחנו רוצים להודות לכל נותני החסות לתחרות שמאפשרים לנו לקיים את המפעל החינוכי החשוב הזה למרות כל הקשיים הכלכליים שהעולם נקלע אליהם בימים אלו.
על מנת שתוכלו להתרשם בעצמכם, אנו מצרפים את הסיכום של התחרות וטקס הגמר שהתקיימו לפני כחודש (בעברית/אנגלית). הפרויקט הזוכה, שבימים אלה עבר עיבוד ותורגם לאנגלית, יוגש בשבוע הקרוב לתחרות הבינלאומית שתתקיים גם היא השנה בפורמט האלקטרוני.