שיכון ובינוי, חברת מקורות וחברת הנדסת התפלה, שבבעלות כיל וקבוצת דלק, לא עברו לשלב הבא במכרז, שעלותו נאמדת בכ-1.1 מיליארד דולר
החברות הישראליות שהשתתפו בשלב המקדים להקמת תעלת הימים לא עלו לשלב הבא במכרז. כך עולה מדיווח העיתון הירדני The Jordan Times, בעקבות הודעה של משרד המים וההשקיה הירדני בתחילת השבוע. בשלב הבא יתמודדו 5 קבוצות על החלק הראשון בפרויקט, בהיקף של 1.1 מיליארד דולר.
בשלב המקדים השתתפו 60 חברות ב-17 קבוצות, כולל קבוצה של שיכון ובינוי וחברת מקורות, וכן חברת הנדסת התפלה (IDE) שבבעלות כיל וקבוצת דלק – כולן הגישו את הצעתן ביולי 2016. השלב הראשון כולל הקמת מתקן התפלה מצפון לעקבה שהספקו 80-100 מיליון מ"ק לשנה. התמלחת – תוצר של תהליך ההתפלה – תוזרם לים המלח כדי לעצור את ירידת המפלס .
משרד המים וההשקיה הירדני הודיע שבין חמש הקבוצות שיתמודדו על הקמת השלב הראשון של הפרויקט נמנות חברות מסין, צרפת , סינגפור, קנדה , איטליה, יפן, דרום קוריאה וספרד.
השלב הראשון של הפרויקט יכלול הקמת מתקן טיהור והתפלה ומערכת שאיבת מים שתעביר את התמלחת לים המלח, וכן תחנת כוח שתוקם לאורך קו הולכת התמלחת ותייצר 32 מגה וואט.
הפרויקט יתבצע במתכונת BOT (הקם, הפעל והעבר) לתקופה של 25 שנים כשהחזר ההשקעה בהקמת מתקן ההתפלה והעברת התמלחת לים המלח ייעשה באמצעות מכירת המים המותפלים לרשות המים הירדנית, שתשתתף בסכום של 400 מיליון דולר בעלות ההקמה. הקמת הפרויקט תחל ברבעון הראשון של 2018, והשלמתו צפויה ברבעון הרביעי של 2020.