יש זמנים טובים לשתיית מים. כחצי שעה לפני כל ארוחה מומלץ לשתות לפחות כוס מים אחת. הסיבה לכך היא הגנה על הדופן הפנימית של הקיבה. רירית הקיבה עשויה ברובה המוחלט ממים. אם יש מחסור בגוף במים מתכווצת הרירית בקיבה, יש פחות הגנה על דופן הקיבה וסיכון גבוה יותר להתפתחות כיב קיבה. כשאנחנו שותים, עוברת כחצי שעה עד שמים אלה מגיעים דרך מחזור הדם גם לרירית הקיבה.
גם כשעתיים וחצי לאחר כל ארוחה מומלץ לשתות לפחות כוס מים אחת. אחרי האוכל הגוף משתמש בהרבה נוזלים לצורך תהליך העיכול. לכן, אם לא נשתה מספיק הדם יהפוך לצמיגי יותר. לעומת זאת, לא רצוי לשתות בזמן האוכל, כי השתייה תדלל את מיצי העיכול ותפחית את יעילותם.
מלבד זאת – וזו אולי ההמלצה החשובה ביותר – חשוב לשתות בכל פעם שמרגישים צמאים. לגוף מנגנונים מאוד רגישים ומדויקים לחוש בחסר של מים. חסר קל ביותר של נוזלים גורם לשפעול מידי של מרכז הצמא במוח ושל מנגנונים המשפיעים ישירות על הכליות ופותחים תעלות הסופגות את המים ולא נותנות להם להיות מופרשים בשתן.