אילו צמחים שורדים טוב יותר בתנאיי החום ומדוע יש להימנע מכיסוח יתר של הדשא. הנה כמה טיפים שיעזרו לצמחים לשרוד את העונה החמה/
בשיתוף אתר "המקצוענים "
הקיץ הישראלי הוא אתגר של ממש עבור גינות ומרפסות. אחת הבעיות העיקריות בגינות היא השקיה בחסר או השקיית יתר. לפעמים בגלל החום הכבד אנו נוטים להשקות את הצמחים יותר מדי, בשעות לא מתאימות ובכמות לא מדויקת. הדבר עלול לגרום למחלות ולמזיקים להתפתח עליהם ואפילו להביא לריקבון של הצמחים.
איך יודעים באילו שעות להשקות
אל תתפשרו על שעות ההשקיה. מעוז: "השקיה בשעות הערב תגרום למזיקים לפגוע בצמחיה, שכן אנו גורמים למצב של לחות גבוהה למשך שעות ארוכות על עלי הצמחים, וזה מעלה את הסיכון להתפתחות של מחלות עלים ומזיקים עליהם. בנוסף, בגלל שבשעות היום יותר חם, היכולת של הצמח להתמודד עם החום פוחתת. השעה הטובה ביותר להשקיה היא לפנות בוקר, כך הצמח יכול לאגור מים לשעות החמות".
מעוז מוסיף: "ניתן להפעיל בנוסף באמצע היום את מערכת ההשקיה למשך זמן קצר יותר (לעתים כמה דקות יספיקו). כך, העלים יתייבשו מהר יחסית והמזיקים יתקשו להתבסס עליהם. בנוסף, ניתן לרסס חומר ריסוס בשם מלתיון את הצמחייה, בשעות הבוקר המוקדמות כדי להגן מפני מזיקים. כדי למנוע צמיחה של עשבים ניתן לרסס באזור שבו אין צמחיה חומר בשם 'טייפון' ולהקפיד לא לעשות זאת בשעה שיש רוחות".
מה עם הדשא? מעוז: "גם הדשא יכול לסבול מהשקית יתר. לכן, אין צורך להשקות אותו יותר מדי. המצב האידיאילי הוא השקיה באמצעות ממטרות, בתדירות של 2-4 פעמים בשבוע בהתאם לסוג הדשא, סוג הקרקע והאקלים באזור, בשעות הבוקר המוקדמות למשך כ-20 דקות. אם משקים בכל יום למשך מספר דקות זה גורם לדשא להימנע מפיתוח שורשים לעומק המרבי שלו, ולהסתפק בשורשים בעומק של 5 ס"מ בלבד, ולכן הוא נוטה גם להתייבש יותר מהר בהיעדר שורשים עמוקים מספיק".
מעוז מוסיף: "כדי למנוע את מחלת הקיץ שאוכלת את הדשא (פרודניה) כדאי להשתמש בחומר שנקרא ספסן, שתפקידו למנוע פרודניה במדשאות. אם יש במדשאה נמלים, כדאי בנוסף להשתמש בדיקטול שתפקידו לקטול את הנמלים מבלי לפגוע בדשא. בנוסף, כדאי להשתמש בדישון שנקרא 'בונה-מדשאה' שהוא דשן בשחרור איטי. גם במקרה זה חשוב להימנע מדישון יתר שיצהיב את עלי הדשא, ולהקפיד על הכמויות בהתאם להוראות שעל האריזה".
מצטרפים לדף הפייסבוק של מים נט ונשארים מעודכנים כל הזמן
אילו צמחים ישרדו טוב יותר בקיץ
במקרה שאתם מעוניינים בצמחים חזקים ועמידים שלא צורכים הרבה מים ואשר יוכלו לשרוד את החום, ממליץ מעוז: "לשתול פיטוניה ריחנית, חלבלוב קוצני, לגרסטרמיה, אגפנטוס, פנטסים ובאזור המוצל, את בשמת הגינה, הצמחים העונתיים שהם הלהיט של הקיץ הם ביגוניה, ביטוניה וינקות". לדבריו," כדאי לשתול אותם בקבוצות של כ-10 שתילים מכל צבע, ובמרחק של 10-15 ס"מ משתיל לשתיל. גם פלפלת הגינה, אמריליס, ודליה מנוצה יגרמו לגינה להיראות פורחת בעונת הקיץ. אם אתם מעוניינים בצמחי תבלין, אז הצמחים המתאימים במיוחד לקיץ הם לואיזה, נענע ולמון גראס".
הצמחים שיאתגרו אתכם הכי פחות הם קקטוסים. מעוז: "זהו צמח שאינו מצריך השקיה מרובה, אלא מספיק כמות מועטה אחת לשבוע. הוא אוהב שמש ויש סוגים של קקטוסים עם פריחה משגעת. מי שלא רוצה להתעסק יותר מדי עם טיפול בצמחים, קקטוס יכול להיות פתרון עבורו".