דף הבית / מאמרים ומחקרים / התפלה עם טוויסט

התפלה עם טוויסט

אינדקס חברות וספקים

https://phys.org/news/2018-02-standalone-solar-energy.html

פרסום

קבוצת מחקר מאוניברסיטת Alicante's שבספרד, אשר עוסקת באלקטרוכימיה יישומית (Applied Electrochemistry) ואלקטרו-קטליזיס (Electrocatalysis), פיתחה מערכת עצמאית להתפלה וטיהור מים באמצעות אלקטרודיאליזה (Electrodialysis; יצירת שדה חשמלי בין שתי אלקטרודות שביניהן נמצאות ממברנות חדירות למחצה). המערכת מונעת באופן ישיר מאנרגיה סולארית וניתן למקמה באזורים מבודדים וללא תשתיות.

המערכת משמשת להתפלת מים בלבד. יחד עם זאת, המערכת ידידותית לסביבה, מאפשרת שימוש בר-קיימא (Sustainability), ומבוססת על טכנולוגיה שמונעת מפאנלים סולאריים מסוג Photovoltaics (פאנלים סולאריים המפיקים חשמל מאנרגיית השמש תוך שימוש במוליכים למחצה). במסגרת התהליך אשר מתרחש במערכת לא נפלט פחמן דו-חמצני (CO2) ולכן, התהליך אינו תורם לשינויי האקלים.

לפי ראש קבוצת המחקר, Vicente Montiel, המערכת החדשה אינה מצריכה שימוש בסוללות ואינה כוללת את המחיר הכלכלי והסביבתי הכרוך בטיפול בסוללות ריקות. זאת ועוד, המערכת יכולה להתאים לטיפול במים ממקורות שונים כגון: מי ים, מי קידוחים מליחים, מים מתהליכי ייצור בתעשייה או מים המגיעים ממפעלי טיהור. יישומים אלה הופכים את המערכת למתאימה במיוחד לאזורים מרוחקים וללא תשתיות. בתוך כך, ניתן להתאים את הציוד להפקת מים נקיים לשתייה, השקיה, ניקוי רחובות ושימושים נוספים, זאת גם כאשר מקורות אנרגיה אחרים אינם זמינים, למשל לאחר אסונות טבע כמו רעידות אדמה, שיטפונות או שריפות.

בנוסף, הטכנולוגיה יכולה להוות פתרון אפשרי לתקופות בצורת. טכנולוגית ההתפלה אינה חדשה, כיוון ששיטת האלקטרודיאליזה נמצאת בשימוש כבר שנים רבות לצורך התפלת מים, החידוש בטכנולוגיה פותח באוניברסיטת Alicante's והוא אספקת החשמל המסופק למערכת המגיע מתא סולארי מסוג Photovoltaic. בתוך כך, הטכנולוגיה יכולה להיות מיושמת רק במים בהם ריכוז המלחים גבוה מהריכוז המותר במי שתיה, או במים לצורך השקיה. במידה ובמים ישנן בעיות אחרות, כגון הימצאות של חומר אורגני, לא ניתן יהיה להשתמש בטכנולוגיה.

פרסום

בכל תהליך התפלה ישנו תוצר לוואי של מי רכז מליחים אשר אינם ראויים לשתייה או להשקיה למרות הטיהור, כיוון שריכוז המלחים בהם גבוה בהרבה משהיה לפני התהליך. עם זאת, מנהל הקבוצה טוען כי באמצעות המערכת שפותחה, מליחות המים ניתנת לוויסות.

יחד עם יתרונות אחרים, הטכנולוגיה החדישה מאפשרת לקבל כ-80%-90% מכלל המים המטוהרים. בנוסף, כאשר הפאנלים חשופים לאנרגיה הגבוהה של אור השמש תפוקתם מרבית, אך גם כאשר מקור האנרגיה המתחדש לא מספק אנרגיה בכמות הנדרשת, המערכת מסוגלת לטפל בכמויות המצטברות של מים הזקוקים לטיפול.

באדיבות מקורות

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים