חברת הייצור האקוסאן היפנית (Hakusan Corporation) חברה אל SAP וביחד יצרו אפליקציה המשלבת יכולות IoT בכדי להגן על 127 מיליון אזרחי יפן מפני פוטנציאל האסון במקרה של רעידת אדמה משמעותית.
דמיינו שפוגעת בכם רעידת אדמה בעוצמת 9.0 בסולם ריכטר. תוך מספר דקות מועט, גלי צונאמי בגובה של 40 מטרים משאירים שביל של הרס, נזק לכורים הגרעיניים הצמודים לאזור אשר נפגע. מיליוני אנשים ביפן יכולים לספר את סיפורי ההישרדות ההרואיים שלהם מאירועי ה-11 במרץ 2011. רעידת האדמה הקשה ביותר בהיסטוריה של יפן, אשר פקדה אותם ביום ההוא, השאירה נזק של כ-235 מיליארד דולר וגרמה למותם של 16,000 בני-אדם.
למה דווקא יפן?
בכל שנה, יפן חווה בין 1,313 ל- 10,680 רעידות אדמה. הממשל ביפן צופה בסבירות של כ-70% כי רעידת אדמה חזקה, אשר תעמוד על עוצמה של מעל 7 בסולם ריכטר, תפקוד את אזור טוקיו-רבתי, המונה כ-30 מיליון תושבים בערך עד לשנה 2042.
ממשלת יפן כרגע מחזיקה בכ-1,700 סנסורים ברחבי המדינה לניבוי רעידת האדמה הבאה. החיסרון המרכזי של המערכת שהוא מסוגל לנבא רק עוצמה ולא עמידות בניינים.
חלקה של חברת SAP
"איששנו את העובדה כי מד-תאוצה המובנה לתוך מכשיר ה-I-phone הינו ברמת דיוק מספקת בכדי לאמוד את התנועה הנגרמת מרעידת אדמה", אמר יואישי טנקה, נשיא הטכנולוגיה של חברת האקוסאן. כאן נכנסת לתמונה SAP. פלטפורמת הענן של SAP מספקת את השירות בכדי להנגיש את המידע למשתמשים שלנו", הוא מסביר. האקוסאן החליטה לחבור לחברת SAP ולרכב על פלטפורמות ה- SAP Leonardo Digital ו-SAP HANA בכדי לשפר את פרויקט ה-iJishin, אשר נקרא כיום myShindo. באמצעות היכולות של SAP מידע יכול לעבור ניתוח מעמיק תוך 12 שעות במקום 48 שעות", טוען טנקה.
החברה מקווה לחבר מאות אלפי מכשירים אשר ייצרו כ-135 KB של מידע כל אחד. אפילו אם רק 30% מהמכשירים הללו יתעדו רעידת אדמה בכל אזור ביפן, 4 טרה של מידע יאגרו וינותחו תוך שנה מהאירוע. תיעוד מדויק של תזוזת כל מבנה תאפשר לנבא באופן כמעט מוחלט את הנזק הצפוי להיגרם לכל מבנה בעת רעידת אדמה עתידית, והמערכת תציל חיים.
לצפייה בסרטון הדגמה והסבר: