יוזמת "דזרטק" של המשרד להגנת הסביבה מתקדמת לשלב הבא: המשרד להגנת הסביבה, ביחד עם משרדי ראש הממשלה, האוצר, הכלכלה, והחדשנות המדע והטכנולוגיה, ישקיעו 15 מיליון שקל בהקמת המרכז הבין-לאומי דזרטק לשינוי אקלים ברובע החדשנות בבאר שבע
השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "שינויי האקלים והסביבה המדברית מציבים בפני האנושות אתגרים רבים שהמפתח להתמודדות עימם כרוך בטכנולוגיה, בחדשנות ובשיתופי פעולה. מרכז החדשנות הבין-לאומי דזרטק שאנו מקימים יחד עם השותפים שלנו, ירתום את הניסיון והחדשנות הישראליים לטובת כל מדינות העולם במאבקן במשבר האקלים והשלכותיו, ויהווה נקודת מפגש לטכנולוגיה, מחקר ומדיניות"
שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי: "משרד הכלכלה והתעשייה מוביל תהליכים להגדלת צמיחה כלכלית בת קיימא, תוך התמודדות ארוכת טווח עם משבר האקלים ומינוף השינויים הטכנולוגיים להאצת הצמיחה. מרכז הדזרטק בנגב ישתף פעולה עם המגזר העסקי, יקדם הטמעת המחקר והידע בכלל ענפי המשק ויביא את ישראל למובילות עולמית"
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן: "מברכת על החלטת הממשלה שהעברנו הבוקר, לפיה יחל יישומה של התכנית לפיתוח הנגב. ההתמודדות עם משבר האקלים היא משימה חשובה ביותר ואין ספק שהייטק יכול להיות ממובילי השינוי. המרכז הוא צעד ראשון, מבין עשרות צעדים נוספים שנמשיך לקדם בתחום. עולם הטכנולוגיה עומד בחזית פתרונות משבר האקלים ואני שמחה על התמיכה של המשרד"
המשרד להגנת הסביבה מכניס את נושא שינוי האקלים להחלטת הממשלה לחיזוק הנגב שמובילה המועצה הלאומית לכלכלה במשרד רה"מ ושעברה היום (א') בממשלה. יחד עם משרדים שותפים, המשרד להגנת הסביבה העביר היום כהחלטת ממשלה, השקעה של 15 מיליון שקל אשר יופנו להקמת מרכז בין-לאומי לשינויי אקלים בדגש על סביבה מדברית – Desertech – תוך מינוף החוזקות המחקריות והיישומיות הקיימות בבאר שבע ובנגב,.
במסגרת מרכז זה יקודמו שיתופי פעולה בין היתר עם משרדי האוצר, החדשנות, המדע והטכנולוגיה, הכלכלה והתעשייה ורשות החדשנות.
בשנתיים האחרונות מקדם המשרד להגנת הסביבה את ההקמה של דזרטק יחד עם עיריית באר שבע, אוניברסיטת בן גוריון שבנגב, המרכז הרפואי סורוקה, קרן מיראז' והמרכז הישראלי לחדשנות, במסגרת רובע החדשנות בבאר שבע.
בין מטרות המרכז:
א. קידום טכנולוגיות מדבר וחדשנות ישראלית.
ב. מיצוב ישראל כגורם בין-לאומי ואזורי מוביל בהתמודדות עם אתגרי שינוי אקלים בדגש על סביבה מדברית.
ג. פיתוח שדה המחקר והיישום הייחודי של בריאות ואקלים.
ד. פיתוח ידע בתחום שינוי אקלים וחיים בסביבה מדברית ברמה המקומית, האזורית והבין לאומית.
המשרד להגנת הסביבה יגבש ביחד עם משרד האוצר ורשות החדשנות את מודל ההפעלה של המרכז.
המרכז יהווה נקודת מפגש למדיניות, לתעשייה ולמחקר בנושא מדבר ואקלים, יקדם פיתוח פתרונות בתחום הטכנולוגי, כלי מדיניות ובניית יכולות במגוון האתגרים הקשורים להסתגלות לחיים במדבר.
המרכז ישרת ברמה המקומית את העיר באר שבע והקהילה, ברמה הלאומית את מקבלי ההחלטות ורשויות מקומיות וברמה האזורית והבין-לאומית חוקרים, מדינות וארגונים בין-לאומיים. תחומים מרכזיים בהם יעסוק המרכז: חדשנות וטכנולוגיות מדבר, אקלים ובריאות, מרכז ידע לשינוי אקלים, שיתוף פעולה בין לאומי, וצמיחה מקומית. המרכז בעל פוטנציאל צמיחה לתחומי ליבה נוספים לדוגמה חקלאות ואקלים ותשתיות ואקלים.
המשרד להגנת הסביבה כבר הקים, ביחד עם המכון הישראלי לחדשנות וקרן מיראז', קהילת חדשנות DeserTech ובתחילת אוקטובר הוכרז באקספו דובאי Marketplace ייעודי לחיבור בין צרכים של מדינות ברחבי העולם לבין הפתרונות החדשניים שיכולים לסייע