דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / שיטה לטיפול בשפכים באמצעות מגנטים ובתהליך אוטומטי ללא צורך בהתערבות
דר-פאינה-נקונצני

שיטה לטיפול בשפכים באמצעות מגנטים ובתהליך אוטומטי ללא צורך בהתערבות

אינדקס חברות וספקים

 נחתם הסכם רישיון חדש עבור טכנולוגיה שפותחה עם חוקרים מאוניברסיטת אריאל

פרסום

עם חברת EthosGen מארה"ב https://ethosgen.com/ עבור

שיטה לטיפול בשפכים באמצעות מגנטים

ובתהליך אוטומטי ללא צורך בהתערבות

כמו כן בכנס בינלאומי של techconnectworld לחדשנות עולמית שהתקיים השנה הוענקה תעודת הצטיינות לטכנולוגיה זו

 

הסכם רישיון חדש נחתם לאחרונה עם חב' EthosGen מארה"ב https://ethosgen.com/. עבור טכנולוגיה של הפרדת מים ממוצקים בעזרת חלקיקים מגנטיים, אשר פותחה ע"י צוות חוקרים* השיטה פותחה ע"י צוות חוקרים* מאוניברסיטת אריאל, מו"פ מזרח וחוקרים עצמאיים נוספים.

הקשר עם החברה החל בכנס בינלאומי של techconnectworld לחדשנות עולמית בו הוענקה תעודת הצטיינות לפיתוח של אוניברסיטת אריאל. בכנס הוצגו ע"י חברות הזנק ומוסדות אקדמיים מכל העולם, כ- 250 טכנולוגיות מטעם מוסדות אקדמיים וחברות הזנק (קישור לרשימת המציגים) . מטרת הכנס לחבר בין חדשנות ואקדמיה לתעשייה. אוניברסיטת אריאל הציגה בכנס את השיטה חדשנית מגנטו-כימית (אבקה מגנטית וחומר כימי להקלה על ההפרדה – פלוקולנטים) לטיפול בשפכים תעשייתיים.

ההסכם עם חברת EthosGen נחתם בסוף אפריל והחברה כבר קיבלה התחייבויות משמעותיות והזמנות של הטכנולוגיה, שפותחה במטרה לצמצם את תכולת המים בבוצות. בוצה היא חומר אורגני שנוצר כחלק בלתי נפרד מתהליך טיהור שפכים. מקור הבוצה במוצקים השוקעים באגני השיקוע הראשוני ובמיקרואורגניזמים שפירקו את החומר האורגני שבשפכים. הבוצה היא פסולת הדורשת השקעת משאבים רבים בטיפול בה, בין אם למטרות הטמנה ובין אם למטרות מחזור וניצולה כחומר גלם ומשאב.

הטכנולוגיה הזמינה הטובה ביותר הקיימת בשוק מייצרת בוצה, שמכילה יותר מ 75% מים, מה שמגדיל את עלויות ההובלה וההטמנה שלה. כלומר, לפחות 75% מהבוצה הם מים, שלא ניתן לעשות בהם שימוש חוזר ואלה מגדילים באופן מיותר את עלויות הטיפול בבוצה.

החוקרים פיתחו טכנולוגיה שעושה שימוש בחלקיקים מגנטיים ובשדה מגנטי לייבוש תכולת המים בבוצה, הנוצרת כתוצאה מטיפול בשפכים או טיהור מים.

הטכנולוגיה החדשנית מאפשרת הפרדה מיידית של בוצה ממים, באמצעות הפרדה מגנטית, הנלוות בהפרדה ספונטנית נוספת של מים . כך במהלך מספר שעות ניתן להגיע לתכולת מים מופחתת, בין 10% ל-30%, בהשוואה ל- 75% מים שיוריים המתקבלים בשיטות הקיימות.

פרסום

השימוש בשדה מגנטי קבוע  להפרדת נוספת של מים   מאיץ את התהליך. טכנולוגייה מגנטו-כימית  הראתה יעילות גבוהה בטיפול בשפכים תעשייתיים מתעשיות מזון, תרופות, מתכות, נייר, כימיה ונפט.

יתרונות הטכנולוגיה המגנטית שלנו הם:

  • יעילות גבוהה
  • עלויות אנרגיה נמוכות (הודות לשימוש במגנטים סטטיים רבי עוצמה)
  • פשטות תכנונית של תהליך רציף
  • אוטומציה מלאה – תהליך המבוצע ללא צורך בהתערבות

 

*צוות החוקרים: מאוניברסיטת אריאל: ד"ר יעקב אנקר המחלקה להנדסה כימית ומו"פ מזרח,  ד"ר פאינה נקונצ'ני המחלקה להנדסה כימית והלברונטית ילנה טוצ'ינסקי המחלקה לביולוגיה מולקולרית.

פרופ' סרגיי צ'פרנוב מומחה לפיזיקה תיאורטית מהטכניון, וחוקרים עצמאיים: ד"ר דוד גורביץ' מומחה בטכנולוגיות לטיפול במים, ד"ר אלכסנדר חנטוב מומחה לפתרונות בטכנולוגיה כימית וקורוזיה.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים