דף הבית / חדשות השלטון המקומי / בירושלים יוצאים בקמפיין תחת הכותרת: حارتي بتهمني – ח'ארתי בתהמני, אכפת לי מהשכונה שלי!

בירושלים יוצאים בקמפיין תחת הכותרת: حارتي بتهمني – ח'ארתי בתהמני, אכפת לי מהשכונה שלי!

אינדקס חברות וספקים

דוברות המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים:

פרסום

ממשיכים לשפר את מצב הסביבה בחברה הערבית במזרח ירושלים: המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים יוצאים בקמפיין תחת הכותרת: حارتي بتهمني – ח'ארתי בתהמני, אכפת לי מהשכונה שלי!

 השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים השקיעו עשרות מיליוני שקלים בשיפור מערך התברואה בעיר – יותר רכבים לפינוי אשפה, יותר מכונות טיאוט, יותר רכבי שטיפה, יותר פחים ואיסוף אשפה מתוגבר. כל זה לשם שוויון וסגירת פערים. ועכשיו, זה בידיים של כולנו שהשכונות שלנו יהיו נקיות. המשרד להגנת הסביבה רואה חשיבות רבה בהעלאת המודעות לשמירה על הסביבה, כי השינוי מתחיל בבית. נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם עיריית ירושלים ושאר הרשויות המקומיות במטרה להבטיח סביבה נקייה ובטוחה לכל אזרחי ישראל"

 ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אנו נמצאים בעיצומה של מהפכת ניקיון בכל ירושלים, ובכלל זה במזרח העיר. המהלך הולך ומעמיק עם השקעה רבה בתחומי הניקיון במרחב הציבורי. אני מזמין אתכם להיות שותפים לניקיון סביבת המגורים והמרחב הציבורי ולדווח למוקד העירוני על כל מפגע. אני מבטיח שנעשה כל מאמץ לתקן ולשפר מהר".

 מנהל מחוז ירושלים במשרד להגנת הסביבה, שוני גולדברגר, המנהל את ועדות ההיגוי בתוכנית לשדרוג תשתיות הסביבה במזרח ירושלים: "כיום כבר ניתן לראות בשטח כיצד החזון לשדרוג התשתיות הסביבתיות בשכונות הערביות בירושלים, מתממש בשטח. נרכשו ונפרסו מאות כלי אצירה לפסולת, החלה התקנת מכלים טמונים, כמו במערב העיר, נרכשו רכבי אשפה ייעודיים מסוגים שונים, נבנו תשתיות ביוב חדשות בשכונות רבות ולא פחות אנו גאים בתוכניות לסביבה וקיימות שהפעלנו במערכת החינוך ובקהילה בשכונות הערביות בירושלים, שבמסגרתן הכשרנו מדריכים לקיימות, הפעלנו קורסים לפעילים מקומיים, ובימים אלה החל המחזור הראשון של הקורס למנהיגות סביבתית למובילים בולטים בקהילות במזרח ירושלים"

 حارتي بتهمني – ח'ארתי בתהמני, אכפת לי מהשכונה שלי! כולנו למען השכונה והחברה בירושלים! המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים החלו היום בקמפיין הסברה להעלאת המודעות לחשיבות השמירה על הסביבה בשכונות במזרח ירושלים. הקמפיין כולל פעילות דיגיטלית לצד פעילות שטח וקהילה, שנועדו להשיג מעורבות פעילה של התושבים בשמירה על הניקיון באזור מגוריהם. זאת, כחלק מהחלטת הממשלה 2684 בנושא צמצום פערים חברתיים-כלכליים במזרח ירושלים.

במסגרת החלטה זו נקבע כי כ-170 מיליון שקל יושקעו לשדרוג תשתיות טיפול בפסולת במזרח ירושלים; כ-60 מיליון שקל יושקעו בטיפול בשפכים; כ-80 מיליון שקל לטיפול בפסולת ביתית; כ-16 מיליון שקל יועדו לטיפול בפסולת בניין; עוד 10 מיליון שקל הוקצו לפעילויות חינוך וקהילה ו-6 מיליון שקל להקמת תחנת מעבר לטיפול בפסולת.

במסגרת הקמפיין תיעשה פנייה אישית ברמת השכונה, ורתימה של הציבור לשמירה על סביבה נקייה.

 

כ-350 אלף תושבים מתגוררים בשכונות הערביות בירושלים. במקום נוצרו מפגעים תברואתיים וסביבתיים הפוגעים באיכות החיים של התושבים. צמיחה מואצת של האוכלוסייה לצד העדר תשתיות מתאימות ושירותים עירוניים, החריפו בעיות קיימות. בחלק מהשכונות לא היה פינוי מוסדר של פסולת ביתית, וכתוצאה מכך נחשפו התושבים למפגעים סביבתיים ותברואתיים. כדי להיפטר מהפסולת אירעו מעת לעת שרפות יזומות של פסולת שגרמו למטרדי ריח קשים ולזיהום אוויר ופגעו בבריאות הציבור.

 

בשנים האחרונות נרכשו עשרות רכבי פינוי אשפה, והם משרתים את האזור. כמו כן מאות מכולות ועגלות לאצירת אשפה נוספו בשטחי השכונות. לשם כך נסללו משטחי בטון ונבנו מעקות בטיחות לשיפור הנראות של כלי האצירה. בשבועות האחרונים החלה הצבה של פחים מוטמנים בצירים ראשיים בשכונות הערביות. בסך הכול צפויה הצבה של יותר מ-230 פחים עד לסוף שנת 2022. נוסף על כך הוכשרו מדריכים, תושבי מזרח ירושלים, לקיים פעילויות הסברה בשטח לפי מערכי הדרכה שנקבעו מראש.

פרסום

 

הקמפיין המשותף של המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים משלים את תוכנית הטיפול בתשתיות לקויות. המסרים המרכזיים בהסברה יתמקדו בחשיבות השמירה על המרחב הציבורי, יידוע הציבור על ההשקעות בתשתית אצירת אשפה ועידוד השימוש בה, פעולות לשם מיגור תופעת שריפת הפסולת בדגש על ההיבט הבריאותי, מניעת השלכת פסולת בניין ועידוד דיווח על מפגעים סביבתיים למוקד העירוני.

 

במסגרת הפעולות שנעשו במערכת החינוך ובקהילה הופעלו תוכניות חינוכיות לסביבה ולקיימוּת בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים בכל השכונות הערביות בירושלים. כמו כן הועברו הכשרות בנושאי סביבה וקיימות למדריכים (קורסים שבוצעו באמצעות מכללת דוד ילין) והכשרות לפעילי סביבה בשכונות. בימים אלה מתקיים המחזור הראשון של התוכנית למנהיגות סביבתית ולקיימות. המשתתפים בתוכנית נבחרו בקפידה מקבוצה של מובילים ומנהיגים בתחומים שונים בקהילה הערבית בירושלים.

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים