דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, בסיור במצוק החופי בנתניה:
צילום - עיריית נתניה

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, בסיור במצוק החופי בנתניה:

אינדקס חברות וספקים

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, בסיור במצוק החופי בנתניה: "השנים חולפות, המצוקים ממשיכים להתמוטט ויש לשלב מאמצים של כלל הגורמים בממשלה ובשלטון המקומי כדי לשמור על החופים ועל הים. נפעל לסגור את הפערים עם החלטת ממשלה המיועדת לקדם את ההגנות הימיות בכלל המצוקים החופיים בישראל; אנו מעריכים כי נדרשים כ-400 מיליון שקל לצורך השלמת ההגנות הימיות, ונוודא כי תקציבים אלה יהיו חלק מהחלטת הממשלה"

פרסום

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "ההגנות הימיות על המצוקים החופיים קשורות בקשר הדוק להגנות החופיות. למרות כל המאמצים עד היום של כלל הגורמים הממשלתיים ובשלטון המקומי, אנחנו רואים שהמצוקים ממשיכים להתמוטט. השמירה על המצוקים בחופי ישראל היא משימה לאומית חשובה, שעתידה לתת מענה גם אל מול האתגרים של עליית מפלס הים בעקבות משבר האקלים. המשרד להגנת הסביבה יפעל לקידום החלטת ממשלה לשמירה על מצוקי ישראל הנשחקים, שתכלול את המשך התקצוב הדרוש לשם כך, במטרה לשמור על חופי ישראל"

 

ראשת העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר: "אני מודה לשרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, על שהגיעה השכם בבוקר כדי להבין מקרוב את גודל אירוע קריסת חלק מהמצוק היפה שלנו ואיתו חלק מהטיילת. למזלנו, לא היו נפגעים בנפש. השרה בחנה מקרוב גם את פרויקט שוברי הגלים המתבצע לאורך החוף במסגרת הצלת המצוק. האירוע ממחיש עוד יותר את החשיבות בהמשך פעילותה של החברת להצלת המצוקים ואישור תוספת תקציב להגנה הימית והיבשתית כאחד על-ידי המדינה. אני מודה לשרה על מהירות התגובה"

 

בעקבות קריסה משמעותית של חלק מהמצוק החופי בנתניה ביום חמישי האחרון, ערכה אתמול (א') השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, סיור באזור, בהשתתפות ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, ומנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, אילן לביא.

 

אירוע קריסת חלק מהמצוק בנתניה, אירע בשרשרת המצוקים המסוכנים בישראל. על פי ההערכות, באירוע זה קרסו כ-800-1,000 טונות חול. בימים אלו מתבצע בעיר נתניה פרויקט לאומי גדול של בניית שוברי גלים מצפון לאזור הקריסה, ובמקטע זה צפויים בקרוב להיבנות 6 שוברי גלים נוספים.

 

רצועת החוף של ישראל, לאורכם של כ-190 ק"מ, כוללת כ-45 ק"מ של מצוקים המצויים מעל רצועת החוף בקטע שבין חדרה לאשקלון. במקטעים מסוימים לאורך קו חוף רכס מצוקי כורכר, קיימת סכנת התמוטטות.

פרסום

 

בהתאם להחלטת ממשלה 5053 – בעניין הקמת חברה ממשלתית ייעודית להתמודדות עם התמוטטות המצוק החופי, החלה לפעול בשנת 2015 החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון אשר מהווה זרוע ביצוע של המשרד להגנת הסביבה לטיפול בהתמוטטות מצוק חוף הים התיכון בנושא הימי. החברה הוקמה גם בדחיפת ראשת העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר. מטרתה העיקרית של החברה היא לתכנן, לבצע ולתחזק את הקמת ההגנות הימיות, כגון שוברי גלים וגיאוטיובים ימיים לצד הזנות חול לצורך הרחבת רצועות החוף.

 

לצורך הקמת ההגנות הימיות במרחב המצוק החופי, הוקצו כ-410 מיליון שקל במסגרת החלטת הממשלה, כשלב א' בתוכנית כוללת. כעת, המשרד להגנת הסביבה מעריך כי נדרשים כ-400 מיליון שקל להשלמת שלב ב' של התוכנית הלאומית להגנת המצוקים בחופי ישראל. המשרד להגנת הסביבה פועל בימים אלו להכנת הצעת מחליטים אשר תעגן את המשך פעילות החברה הממשלתית ואת המשאבים הנדרשים לצורך השלמת הקמת ההגנות הימיות לכל אורך חופי ישראל, כנדרש.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים