דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / Jain Irrigation מקימה בקרנטקה שבהודו את פרויקט ההשקיה בטפטוף הגדול בעולם – 123,000 דונם. היקף העסקה: 75 מיליון דולר

Jain Irrigation מקימה בקרנטקה שבהודו את פרויקט ההשקיה בטפטוף הגדול בעולם – 123,000 דונם. היקף העסקה: 75 מיליון דולר

אינדקס חברות וספקים

משלחת Jain לתערוכה תמנה מעל 250 איש, בהם מנהלי התאגיד, מפיצים ובעיקר חקלאים מה״שטח״. במסגרת הפרויקט שנחשף לקראת התערוכה בישראל, יעשה שימוש במערכות מתקדמות של טפטוף בהשקיה, שפותחו  על ידי חברת נען-דן ג'יין, חלוצת חברות ההשקיה הישראליות. במיזם משולבות טכנולוגיות ישראליות מתקדמות דוגמת  שימוש במערכות פיקוד ובקרה לניטור ההשקיה האוטומטית ומערכת מבוססת ענן, אותה יוכלו החקלאים בשטח לתפעל באמצעות אפליקציית מובייל

פרסום

——————————-

 

לקראת תערוכת אגריטך 2018, שתיערך בתל אביב, בין 8-10 במאי 2018, מדווחת Jain Irrigation, ספקית גלובלית של פתרונות בתחומי החקלאות וההשקיה והמזון, הלקוחת חלק בתערוכה, כי היא מבצעת במדינת  קרנטקה שבהודו, פרויקט השקיה מודרנית בטפטוף הנחשב לגדול בעולם. הפרויקט יכסה שטח של 123 אלף  דונם ויספק את צרכיהם של מעל 7300 חקלאים מקומיים, ב- 15 כפרים. ההיקף הכספי מוערך ב-75 מיליון דולר. משלחת Jain לתערוכה תמנה מעל 250 איש, בהם מנהלי התאגיד, מפיצים ובעיקר חקלאים מה״שטח״.

 

במסגרת הפרויקט יעשה שימוש במערכות שאיבה מתקדמות, ברשתות צנרת HDPE/PVC של החברה ובמערכות מתקדמות של טפטוף בהשקיה, שפותחו, בין השאר, על ידי נען-דן ג'יין, חלוצת חברות ההשקיה הישראליות, חברה בין-לאומית מובילה ביצור והפצה של פתרונות טכנולוגיים הממקסמים את השקעת המשאבים ליחידת יצור חקלאי. לדברי זיו רונן, סמנכ"ל בחברת נען-דן ג'יין, הפעילות בקרנטקה כוללת הקמה  של התאגדויות מקומיות של חקלאים לשימוש במים, מחקרי שדה, תכנון, עיצוב, אספקה וביצוע בשטח ״עד לשלב מסירת המפתח״. ״הפרויקט כולל מערכת משוכללת לחלוקת המים, וכן הדרכה והנחיה של החקלאים באזור ותמיכה טכנית ואגרונומית בחמש השנים שלאחר השלמת המיזם הענק״.

 

לדברי רונן, במיזם משולבות כמה מהטכנולוגיות המתקדמות בעולם בתחומי החקלאות, ביניהן שימוש במערכות פיקוד ובקרה Jain-logic שידאגו לבקרת וניטור ההשקיה והדישון האוטומטית, כמו גם מערכת Jain IrriCare מבוססת הענן, אותה יוכלו החקלאים בשטח לתפעל באמצעות אפליקציית מובייל. ״מדובר בייעול משמעותי שלא רק יחסוך אלפי שעות אדם, אלא בעיקר יחסוך במים מאד  יקרים, ישפר את איכות  הקרקע המושקית ויעלה את רמת החיים של עשרות אלפי התושבים באזור״.

 

״אנו מניעים מהפיכה בתחום ההשקיה במדינה״, אומר אניל ג׳יין, מנכ"ל תאגיד Jain Irrigation. ״הגישה החדשנית בה אנו נוקטים בפרויקט, "Resource to Root From", תוך שימוש באנרגיה סולרית ובצנרת הובלת מים ולא בתעלות פתוחות היא גישה חלוצית, שכבר הוכיחה את יעילותה בלא מעט מקומות ברחבי העולם. הפרויקט שלנו בקרנטקה יבטיח חקלאות ברת קיימא שתעשה טוב לאנשים ולסביבה בה הם חיים״.

 

Jain Irrigation Systems Limited (JISL) היא חברה הודית רב לאומית, עם הכנסות של מעל מיליארד דולר בשנה, המפעילה מעל 30 מפעלי ייצור ברחבי העולם. החברה, על חברות הבת שלה ושותפיה העסקיים, מספקת פתרונות בתחום החקלאות, צנרת והשקיה, תשתיות מים, פתרונות אנרגיה חלופית ומתחדשת, שירותים פיננסיים, תעשיית עיבוד תוצרת חקלאית ועוד מגוון תחומים בתחומי החקלאות. החברה היא חלוצה בתחום מערכות ההשקיה המודרניות ובטכנולוגיות שימור מים אחרות. JISL היא גם חלוצה עולמית באימוץ טכנולוגיות IoT בתחומי החקלאות ומובילה ביצירת פתרונות גלובליים באמצעות חקלאות מדייקת (Precision agriculture).

פרסום

 

חברת נען דן ג'יין  הישראלית, החוגגת כיום 80 שנות ולזכותה הפיתוחים הראשונים גם  בשטח ההשקיה בהמטרה ובמערפלים בישראל ובעולם, משמשת גם  כזרוע השיווק והפעילות הבינלאומית של קונצרןJain , ופועלת בלמעלה מ- 100 מדינות בעולם.

 

לסרטון על הפרוייקט: https://youtu.be/6-QC2yX306A

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים