דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / SENECIO ROBOTICS פיתחה טכנולוגיה מבוססת AI למיגור מחלות הנגרמות ע"י יתושים

SENECIO ROBOTICS פיתחה טכנולוגיה מבוססת AI למיגור מחלות הנגרמות ע"י יתושים

אינדקס חברות וספקים

SENECIO ROBOTICS זכתה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית לסטארט אפים FUTURE OF AI

פרסום

ý    פיתחה טכנולוגיה מבוססת AI למיגור מחלות הנגרמות ע"י יתושים

ביום רביעי האחרון (27/3) התקיים במתחם האירועים LAGO בראשל"צ הכנס הבינלאומי Future Of AI 2019. במסגרת הכנס נערך שלב הגמר של תחרות הסטארט אפים Future of AI למיזמים פורצי דרך בתחום ה – AI, עם פרסים בחסות Google Cloud for startups , Nielsen Innovate ומכון MI  ופאנל שופטים מחברות טכנולוגיה מובילות.

מבין עשרות החברות שהגישו מועמדות, הציגו 15 הסטארט אפים שעלו לגמר את המיזם שלהם בפיץ' בן שבע דקות. בתחרות השתתפו חברות סטארט אפ העוסקות בפיתוח טכנולוגיות ושירותים בעולם הבינה המלאכותית, בשלבים המוקדמים לפעילותן, בנות עד 3 שנים, שהשלימו עד כה בסבבי גיוס סכום שאינו עולה על 4 מיליון$.

מבין הקריטריונים לשיפוט: היבטים של חדשנות, פוטנציאל עסקי ואפליקציות עתידיות לפיתוח הטכנולוגי. במקום הראשון זכתה חברת SENECIO ROBOTICS בהובלת חנן לפק, שפועלת למגר מחלות קשות כמו קדחת דנגי ומלריה- הנגרמות על ידי יתושים.  החברה פיתחה פלטפורמה לאוטומציה בעזרת AI של זיהוי ושחרור מיליארדי יתושים סטריליים זכרים ולא עוקצים, על מנת לדכא ולמנוע את יכולת התפשטות מחלות אלו.

החברה זכתה בפרסים רבים ואף במימון משרד המסחר לפרויקט בברזיל. הטכנולוגיה הייחודית של החברה לשחרור סטרילי ומבוקר של יתושים, כבר הוכחה במספר פרויקטים ברחבי העולם, כולל ארה"ב, ברזיל, אוסטרליה, סין ועוד. היא מבוססת על היולוגית שיתושה נקבה מזדווגת פעם אחת בחיים וכתוצאה מהפיתוח, מושגת ירידה דרמטית של אוכלוסיית היתושים המקומית בתוך שבוע ועובדה הבת ספורים. האתגרים המרכזיים בפיתוח הטכנולוגיה התומכת היו להאיץ את מיון המינים (כך שרק יתושים זכרים שאינם עוקצים ישוחררו), להפוך את תהליך האריזה לאוטומטי ולמקסם את יכולות השחרור בקנה מידה גדול.

החברה הציגה פתרון רב-פלטפורמי ייחודי, תוך ניצול טכנולוגיות הלמידה העמוקה Deep Learning של סיווג המין יחד עם רובוטיקה ואוטומציה למיון, אריזה ושחרור מבוקר, המגובה על ידי פטנטים רשומים. " היה מרגש מאוד לראות כל כך הרבה יזמים מוכשרים וחברות סטרטאפ מעניינות.

פרסום

ישראל הינה EcoSystem מצוין למיזמים בתחום ה AI ופועלות בישראל כבר יותר מ- 1,200 חברות סטארט-אפ בתחום. בשנה שעברה הושקעו מעל 2 מיליארד דולר בחברות סטארט-אפ  המפתחות טכנולוגיות מבוססות  AI, ואף מנקודת המבט של אקזיטים, 2018 היתה שנה נהדרת עם יותר מ -1 מיליארד דולר ברכישות, ובהן החברות  Datorama, Neutrino, Briefcam", מסר לירון לנגר, מנהל השקעות ראשי של קרן נילסן אינובייט (NIF) הנמנה עם חבר השופטים בתחרות.

"התרשמתי במיוחד לראות כל כך הרבה סטארט-אפים ששמו לעצמם למטרה לנצל את עצמת טכנולוגיית ה AI ע"מ לשפר את איכות החיים של אוכלוסיות שונות ולסייע בבניית עולם טוב יותר", הוסיף. לדברי בן פלד מפיק הכנס, קב' אנשים ומחשבים, "שלושת הסטארט אפים שהגיעו למקומות הראשונים זכו בחבילת פרסים שתסייע למינופם בתעשייה, כאשר הסטארט אפ שזכה במקום הראשון, זכה בכרטיס כניסה לתכנית המנהיגות היוקרתית במכון Merage בקליפורניה ארה"ב בשווי 30,000 $. בנוסף זכה הסטארט אפ המנצח בפוטנציאל וסיוע להשקעה בגובה 500,000 $ על ידי קרן ההשקעות Nielsen Innovate המלווה סטארט אפים בשלבים מוקדמים לפעילותם.

במסגרת חבילת הליווי העסקי שתעניק נילסן אינובייט לחברה המנצחת, יקבל הסטארט אפ חמש שעות של ייעוץ אסטרטגי וחבילת פיתוח עסקי, אימון וחשיפה. עוד ייהנו הזוכים מחבילת הפעלה של Google Cloud לסטארט אפים בשווי 100,000$ וחבילת חסות בסך 7,500$ עבור השתתפותם בכנס Future of AI 2020".

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים