ההסדר הינו תוצאה של תהליך ארוך ועבודה מפרכת, אשר נוהל מול אנשי המקצוע של רשות המים ומשרדי הממשלה. משמעות ההסדר אדירה לחקלאות עמק הירדן ומסירה את איום הקיומי מעל ראשי החקלאיים.
אחרי למעלה משנתיים של עבודה אינטנסיבית ומפרכת, אשר רובה נוהלה בין צוותי מקצוע מגוונים ברשות המים ומשרדי הממשלה, הגיעה אגודת המים בעמק הירדן להסדר המיוחל. במהלך הזמן הארוך נערכו עשרות פגישות עם אנשי רשות המים, משרד האוצר, משרד החקלאות, משרדים ממשלה נוספים וגופים חיצוניים אחרים.
ההסדר שאליו הגיעה אגודת המים עם המדינה ורשות מים, הוא המשכו של הסכם הפשרה שנחתם עם המדינה בשלהי 2009, ונוגע במגוון רבדים של נושאי מים וחקלאות בעמק הירדן כגון: תיקון לחוק 27 לחוק המים והשלכותיו על תעריפי המים לחקלאות, ופועל יוצא מכך תשלום דמי המים – כאשר ההסדר מסיר את האיום הקיומי שריחף מעל חקלאות עמק הירדן ומבסס את תעריפי המים שהחקלאים יכולים לעמוד בהם, המשך פיתוח מפעל ההשבה בעמק הירדן תוך השקעה של עשרות מלש"ח והרחבת הרישיון האזורי לכלל החקלאות והחקלאים בעמק הירדן והסביבה.
הרחבת הרישיון האזורי לכלל החקלאות בעמק הירדן תאפשר לאגודת המים לאחד תחת הרישיון האזורי שהיא מנהלת, את כלל אגודות המים החקלאיות בעמק הירדן והסביבה, כאשר המשמעות היא גורפת, הן ליכולות הטיפול המקצועיות והמנהליות ברשויות המדינה ככלל וברשות המים בפרט והן לראיה חקלאית רחבה שתאפשר עזרה ההדדית וסיוע בין החקלאים.
אריק ראובני מנכ"ל אגודת המים בעמק הירדן: "לפנינו עוד עבודה רבה למימוש ההסכם ואנו נעשה אותה באחריות וביראת קודש. ההסדר החשוב הזה הינו תולדה של מאות שעות דיונים, ויכוחים והסכמות, אלפי שעות עבודת הכנה, ניתוחים וסימולציות באגודת המים ומחוצה לה. כעת ניתן לומר כי כל דקה שווה זהב, כיוון שלהסכם ישנה חשיבות היסטורית והוא הלכה למעשה, מאפשר המשך את קיומה ופיתוחה של החקלאות בעמק הירדן והסביבה ומאפשר לחקלאי האזור להתמודד עם תעריפי המים לחקלאות, לפחות בעשור הקרוב אם לא למעלה מכך. אני מודה לכל השותפים שלנו בדרך, לחברי וועד ההנהלה של האגודה ולחברי אגודת המים בעמק הירדן על התמיכה והאמון שהביאו להישג המרשים והחשוב הזה."