המשרד להגנת הסביבה: "אנו מברכים על ההישגים הסביבתיים הרבים שהושגו בדיון מליאת המועצה הארצית ובהם: ביטול ייעוד קרקע לתיירות באזור הטבעי והערכי של חוף בצת וכן ביטול התוכנית לבניית מלון בעמק ססגון שבפארק תמנע ואישור להקמתו במיקום חלופי"
גלית כהן, סמנכ"לית בכירה לתכנון, מדיניות ואסטרטגיה במשרד להגנת הסביבה: "האינטרס הציבורי הסביבתי הוא היחיד העומד לנגד עינינו במוסדות התכנון. החופים הם השטח הפתוח האיכותי ביותר, ואנו עושים הכול על מנת לשמור אותם פתוחים ונגישים עבור הציבור"
במסגרת תמ"א 13 – תכנית מתאר ארצית לחופים, הקובעת את מערך השימושים וייעודי הקרקע בתחום הסביבה החופית משנת 1981, התאפשר קידום של כפרי נופש במספר מוקדים חופיים לאורך חופי ישראל. ברבות השנים, כשהובן האיום הכרוך בכך על החוף בישראל, נרתם המשרד למאבק סביבתי לביטול התכניות לכפרי נופש, שקודמו מכוח התכנית המתארית.
תמ"א 1 גובשה במשך חמש השנים האחרונות בהובלת מנהל התכנון במשרד האוצר, כשבמסגרתה קובצו מספר תכניות מתאריות ארציות כשאחת מהן היא תמ"א 13 לחופים.
בתשריט התמ"א סומן אזור בצת כמיועד לפיתוח תיירותי, ואם אכן תמ"א 1 הייתה מתאשרת כך, הפיתוח התיירותי באזור בצת היה מקבל משנה תוקף ובכך היו פוחתים הסיכויים לשמר את השטח כשטח פתוח טבעי.
חוף בצת והעורף שלו מהווים אזור חולות ייחודי, בעל ערכיות אקולוגית גבוהה מאוד והמשרד להגנת הסביבה בשיתוף החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ואדם טבע ודין הובילו לקידום מהלך לביטול הייעוד של תיירות באזור הכל כך ייחודי הזה במסגרת תמ"א 1 חופים.
בדיון אף הוחלט, אזור חוף בצת יהיה בייעוד של "מכלול חוף", דבר שיאפשר שמירה על השטח כפתוח, ובתוך כך לשמר את כל ערכי הטבע המיוחדים בו.
הישג נוסף שנרשם בתמ"א 1 חופים הוא ביטול הדרישה של משרד התיירות לאפשר ייעוד של מגורים במתחמים המיועדים בעיקרם לפיתוח תיירותי בתחום חוף הים לאורך חופי ישראל.
עמדת המשרד להגנת הסביבה הייתה כי פגיעה בתחום החוף אינה מוצדקת ועלינו לשמור על המרחב פתוח לציבור ולשימוש הדורות הבאים. תחום חוף הים הוא נחלת הכלל וחייב להישמר כרצועה פתוחה עם שימושים ציבוריים בלבד, תוך שמירה על הערכיים הנופיים והאקולוגיים, ערכי מורשת וארכאולוגיה המצויים בו.
=
עוד הישג שנרשם אתמול, ואבן דרך נוספת באחד מהמאבקים הסביבתיים המשמעותיים של השנים האחרונות הוא ביטול התכנית להקמת מלון בעמק ססגון שבבקעת תמנע. התכנית אושרה לראשונה בשנת 2006 ומאז מתנהל נגדה מאבק ששותפים לו אזרחים, ארגוני סביבה והמשרד להגנת הסביבה. המאבק התנהל סביב המיקום המתוכנן להקמת המלון – במקום רגיש סביבתית עם האיכויות הנופיות הייחודיות לעמק ססגון. לאחר שהתכנית אושרה בשנית בשנת 2016, הגיש המשרד להגנת הסביבה, יחד עם החברה להגנת הטבע ונציג הרשויות המקומיות ערר על אישור התכנית. ועדת הערר של המועצה הארצית קבעה בדצמבר 2017, כי אכן לא ניתן היה לאשר את התכנית.
בעקבות החלטה זו, מקודמת כיום תכנית חלופית, בליווי וועדת היגוי רחבה שהמשרד להגנת הסביבה שותף בה.
מטרת התכנית לאפשר הקמת מתחם מלונאות במקום מיטבי הן מבחינת תשתית תיירותית והן מבחינת היבטים סביבתיים ונופיים.
השינוי שאושר אתמול במועצה הארצית יאפשר את קידום התכנית המפורטת, תוך ביטול של התכנית המקורית וייעוד השטח לשמורת טבע באופן שיאפשר את שימורו.