לפי כתב האישום, החברה הקימה בסמוך לכפר סבא, בשולי העיר טירה, תחנת מעבר פיראטית לפסולת, שמוקמה בשטחים חקלאיים הסמוכים לנחל טירה. בתחנה נערמו פסולות בניין וגזם שיצרו מפגעים סביבתיים באזור. באתר נוסף בטירה התגלה אתר הטמנה שבו, לפי כתב האישום, העוסקים השליכו פסולת רבה אשר חלקה גם הוטמן בקרקע, ללא רישיון, בניגוד לחוק ותוך כדי פגיעה קשה בסביבה. השלכות הפסולת הלא חוקיות הובילו לשינוי בתוואי הנחל ולהצפות באזור.
במסגרת החקירה, בסיור שערכו חוקרי המשטרה הירוקה וגורמי מקצוע, נערכו מדידות שהצביעו על כ-25 אלף טונות של פסולת במקום. שאריות מהפסולת שנמצאה במקום זיהמה חלקים מנחל טירה, הזורם בצמוד, והובילה לשינוי בתוואי הנחל. דבר זה מסכן את איכות המים שנמצאת באקוויפר החוף, שמהווה מקור מים נקיים חשוב באזור המרכז ובנחל אלכסנדר שנמצא בקרבת מקום. חסימת הנחל על ידי הפסולת הובילה להצפות באזור.
בנוסף, במתחם תחנת המעבר אירעו שריפות פסולת, אשר גרמו לזיהום אוויר בלתי סביר. מכתב האישום עולה, כי בעלי תחנת המעבר הפעילו את העסק ללא רישיונות או היתרים הנדרשים על ידי המשרד להגנת הסביבה.
מהמשרד לאיכות הסביבה נמסר בתגובה: "המשרד ימשיך לפעול כנגד עבריינות סביבתית בכל האמצעים העומדים לרשותו, במטרה למצות את הדין עם האחראים לפגיעה בסביבה ולשמור על הסביבה נקייה, בריאה ובטוחה".