שאלה שנשאלת הרבה פעמים היא -האם מים יכולים להתקלקל ?
ובכן – מים לא מתקלקלים הם מזדהמים.
כאשר לוגמים מהשפתיים מבקבוק מעבירים לתוך המים חיידקים ומולקולות שעם הזמן יתפתחו לבקטריות מזיקות ש"יקלקלו" את המים.
לגבי מים בבקבוקים -מים ששמורים בתוך בקבוק סגור הרמטי לא אמורים להתקלקל אבל בבקבוק פלסטיק עצמו יש חומר שנקרא "בספינול" שעם הזמן מתחיל לשחרר רעלים לתוך המים (בעיקר כשהחומר נחשף תדיר לשמש ולאור) ולכן לא מומלץ לשתות את המים כשנה **מעבר** לתאריך שכתוב על הבקבוק..
מחקר שנערך באוניברסיטת פלורידה מצא כי ברגע שבקבוק המים נחשף לשמש ולחום קיצוני לזמן ממושך, הפלסטיק עלול לשחרר אל המים כימיקלים כמו ביספנול A ואנטימון – חומר רעיל שבכמויות קטנות גורם לכאבי ראש, סחרחורת ודיכאון. כמויות גדולות ממנו יגרמו להקאות ובכך ימנעו את המשך ההרעלה.
ביספנול – BPA A, לעומת זאת, לא מזיק בכמויות מסוימות, כך לפי הנחיות מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אבל בריכוזים גבוהים יותר הוא יכול לשבש את האיזון ההורמונלי בגוף, לגרום לבעיות לב ולהעלות את הסיכון לחלות בסרטן.
כמו כן המים המינרלים לא עוברים חיטוי כימי ולכן עלולה להתפתח בהם תכולה גבוהה של חיידקים.
ולכן גם על מים יש תאריך תפוגה. במיוחד במים עומדים (בניגוד למי ברז שזורמים תמיד וגם מתבצעים בהם תהליכים של סינון ופלואורזציה)
גם מי ברז ששמים בבקבוק במקלט לעת צרה, (או ברכב בשביל הרדיאטור לכל מקרה) כדאי להחליף אחת לתקופה כי במים עומדים נוצר עיפוש, אם כתוצאה מטמפרטורה גבוהה או מהמים עצמם שלא היו מטוהרים כאשר עברו בברז .