"הנקז המרכזי בין החוף הדרומי והצפוני של חוף פולג נשאר פתוח וכך גם נקזים נוספים מהם מועברים מי ביוב, שפכים ושמנים ואפילו חפצים אל תוך הים", מספר חבר המועצה רני אלוש. "נושא הנקז העירוני בנתניה שהולך אל הים כברירת מחדל גורם למספר נזקים שלא ניתנים לתיקון, החל מכך שהמתקנים עצמם בחוף הים הוקמו רובם ככולם ללא היתר בניה וללא תוכנית. בנוסף, המים הזורמים מהנקזים בנתניה כוללים שפכים וכך מגיעים שפכים אל הים".
לטענת פעילי סביבה, יש חשש לחדירת מזהמים נוספים. "הניקוז מהכבישים כולל שמנים ופסולת שמגיעים גם הם לים", אומר אלוש. "המתקנים בחופי הים מהווים סכנה ומפגע להולכים בים, מאחר שיש בהם פתח פעור המאפשר כניסת ילדים לתוכו וכן מסכנים את ההולכים בים מחפצים חדים שנסחפים עם המים. דבר אחרון ולא פחות חשוב הוא הנושא של הרס חופי נתניה בכך שהמים זורמים מהחוף לים וגורעים איתם את חול הים אל תוך הים. לאט לאט הם גרמו להקטנת רצועת החול בסביבת המתקנים".
"אין סיבה לפתוח נקזים שלא בעונת החורף", מבהיר גורם בכיר ברשות הטבע והגנים. "בעונת הקיץ מועברים לים שפכים ולכלוך מהכבישים, ולא מי גשמים. זה מזהם את הים ומהווה סכנה למתרחצים והחי, אם ישנו זיהום".
מעיריית נתניה נמסר: "בנתניה למעלה מ-30 נקזים וכולם מגודרים (כמובן עם פתח לזרימת המים). בשל האקלים המשתנה וגשמים שירדו עד לאחרונה, נסגרים הנקזים בימים אלה".