חממת האצ'יסון כנרות ביום עיון "היעדים לפיתוח בר-קיימא של האו"ם ל-2030"
בסוף נובמבר נערך במרכז הבינתחומי הרצליה יום עיון "היעדים לפיתוח בר-קיימא של האו"ם ל-2030"UN Sustainable Development Goals , בהובלת ביה"ס לקיימות מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן, בשיתוף עם משרד החוץ והאגודה לפיתוח בינלאומי-סיד ישראל. את המושב שעסק ביעד מס' 6 מים וסניטציה, הנחה רואי ויזנר, מנכ"ל חממת האצ'יסון כנרות, המלווה ומשקיעה במיזמים בתחום המים והקלינטק. במושב לקחו חלק עודד דיסטל, מנכ"ל Israel NewTech, יוסי יעקובי, מנכ"ל WaTech- מרכז היזמות והמחקר של "מקורות", ושירה אנסקי פיתוח העסקי EMEA של חברת "נטפים", אשר דנו בסוגיות שונות הנוגעות לטכנולוגיות והניסיון הישראליים בתחום המים והסניטציה ואופן יישומם ברחבי העולם. עוד נטלו חלק במושב יהושע ירס – יועץ בכיר לחדשנות בתאגיד הגיחון ירושלים, ועודד פרוכטמן, מנכ"ל חברת הסטארט-אפ "אקווריוס ספקטרום", אשר הינה בוגרת חממת האצ'יסון כינרות אשר פיתחה סנסורים ייחודיים לניטור רשת צנרת המים, איתור והפחתת דלף ברשתות המים עירוניות.
חלקו הראשון של יום העיון כלל פאנל שגרירים בהנחיית הגב' ליביה לינק-רביב ממשרד החוץ, בו נטלו חלק שגריר יפן, שגריר מקסיקו, שגריר נורווגיה והנספח המדעי של איטליה. פאנל זה עסק בהתמודדות של המדינות השונות עם יעדי הפיתוח של האו"ם. נציג בולט נוסף, אשר נכח ביום העיון, הוא סגן נשיא לקיימות של ענקית המזון האיטלקית "ברילה" המבקר בארץ בימים אלו לבחינת שותפויות שונות.
לדברי רואי ויזנר מנכ"ל חממת האצ'סון כנרות, "הפאנל שעסק בטכנולוגיות מים וסניטציה שפך אור על סוגיות כגון הבטחת גישה למים נקיים וראויים לאוכלוסיות ברחבי העולם, האתגרים המרכזיים בתחום בעשור הקרוב, חדשנות טכנולוגית ואופן ההטמעה בשוק של טכנולוגיות מים חדשות. בישראל יש שילוב מנצח של ניסיון עשיר בתחום, הכולל פרויקטים לאומיים וחברות ותיקות, לצד סטארט אפים המפתחים טכנולוגיות חדשניות וייחודיות, כגון אלה בהם אנו משקיעים ומלווים כחממה טכנולוגית. יש לנו כמדינה את היכולת להעלות תרומה חשובה לעמידה ביעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם".
פרופ' יואב יאיר, דיקן בית הספר לקיימות בבינתחומי, שסיכם את יום העיון ואמר: ״ממושב השגרירים למדנו שבמדינת ישראל חסר גוף שמתכלל בצורה לאומית מסודרת את הדרך להשגת היעדים לפיתוח בר-קיימא של האו"ם לשנת 2030. אנו רואים איים של מצוינות וישראל יכולה לעשות הרבה יותר, אך אין גוף שמתכלל ובודק כמו שהנשיא המקסיקני מוביל במדינתו או ראש הממשלה בנורבגיה. אני מברך את משרד החוץ שלקח את זה ומרים את נושא היעדים אל פני השטח ואני מקווה שמכאן תצא איזו בשורה ואולי אף קריאה למקבלי החלטות שידאגו להקים פלטפורמה שתוודא כי ישראל עומדת ביעדי הפיתוח של האו"ם. בחלק מהנושאים אנו עושים עבודה יפה כמו למשל מים, מזון וחינוך אך בחלק אחר אנו לא עושים מספיק ונדרשת רוח-גב חזקה מהממשלה לעשות זאת. השגת יעדי הפיתוח 2030 היא הכרחית להבטחת שגשוג כלכלי, קידמה ותנאים טובים לאזרחי המדינה".
חממת האצ'יסון כנרות, הפועלת תחת תכנית החממות של הרשות לחדשנות, מטפחת, מלווה ומשקיעה במיזמים בשלבים מוקדמים המשלבים חדשנות טכנולוגית עמוקה ומספקים פתרונות ייחודיים ומתקדמים בתחומי טכנולוגיות המים והקלינטק, בכלל זאת לתחומי האנרגיה, פסולת, זיהום אוויר, חקלאות והחומרים המתקדמים. החממה, בבעלות "האצ'יסון ווטר", שהיא חלק מ-CK Hutchison Holdings Limited, קונגלומרט רב-לאומי הנסחר בבורסה בהונג קונג, פועל ביותר מ-50 מדינות והמעסיק מעל ל-270,000 עובדים ברחבי העולם.