דף הבית / חדשות השלטון המקומי / כפר נופש בחוף אמנון שבצפון הכנרת, ישתרע על פני כ־67 דונם
חוף אמנון בכנרת. צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

כפר נופש בחוף אמנון שבצפון הכנרת, ישתרע על פני כ־67 דונם

אינדקס חברות וספקים

העררים נגד הקמת מלון בן 200 חדרים בחוף אמנון שבצפון הכנרת – נדחו. התוכנית אושרה בהליך יוצא דופן, שלא מאפשר לציבור להגיש התנגדויות לתוכנית הבנייה. עמותת ״אדם טבע ודין״ שוקלת לעתור לבג״צ
וועדת משנה לעררים דחתה את הערר נגד התוכנית להקמת כפר נופש בחוף אמנון שבצפון הכנרת, שישתרע על פני כ־67 דונם. הערר הוגש על ידי יעל דורי, ראש תחום תכנון בעמותת אדם טבע ודין, וכן על ידי ועד הפעולה לשמירה על סביבת חוף אמנון.

פרסום

התוכנית שבמחלוקת מקודמת על ידי חברת פאי סיאם, שבשליטת רוני צארום ושלמה דהוקי, ותאפשר הקמת כפר נופש בחלק הצפוני של החוף, שיהיו בו כ־200 יחידות מגורים, רובן בנות קומה אחת. המלון המתוכנן הוא רק תא שטח אחד בתוכנית גדולה לכ־800 דונם במפרץ חוף אמנון, בין בקעת בית צידה לכפר נחום. היזמים יקימו את המלון ואיגוד ערים כנרת ייפתח את שאר החוף, כולל כמה מתחמי קמפינג חדשים.

חוף אמנון בכנרת. צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

העררים הוגשו נגד החלטה של הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (ולחו"ף) מאוקטובר 2022 לאשר את תוכנית הבינוי של כפר הנופש. החלטת ועדת הערר מאשררת את החלטת הוולחו"ף וחותמת באופן סופי את ההליך התכנוני של היזמים. כעת הם יכולים לבקש היתר בנייה ולהתחיל בהקמת הפרויקט. עם זאת, באדם טבע ודין שוקלים לעתור לבג"ץ נגד הפרויקט.

הטענות נגד הפרויקט התייחסו להליך התכנון החריג יחסית, שלטענת העוררים העניק ליזמים גמישות ויכולת לבצע שינויים בתוכנית בלי שהציבור יוכל לבחון אותם ולהגיש התנגדויות, כפי שהחוק מחייב. בניגוד להליך התכנון המקובל, המקרה של חוף מפרץ אמנון שונה. התכנון בו אושר במסגרת תוספת לתוכנית מתאר ארצית למרחב הכנרת. התמ"א הזו אושרה ביולי 2019 במועצה הארצית לתכנון ובאופן חריג הוגדרה גם כתוכנית מפורטת, שמכוחה אפשר להוציא היתר בנייה. היזמים התבקשו לקבל את אישור הוולחו"ף לתוכנית הבינוי, ואכן לאחר שני דיונים היא אושרה. אך זו אינה תוכנית שמחייבת הפקדה ואינה מאפשרת להגיש נגדה התנגדויות.

פרסום

אחת הטענות שהעלו העוררים היא כי בגלל ההליך יוצא הדופן הזה היזמים הציגו בפני המועצה הארצית תוכנית שמשאירה יחסית הרבה שטח פתוח ובינוי של 250 חדרים שיאפשר מחירי נופש עממיים יחסית. אלא שלטענת העוררים, כעת אושרה תוכנית אחרת לגמרי, שבה פחות יחידות דיור והמבנים פזורים על פני כמעט מחצית משטח התוכנית, החדרים גדולים יותר ולכל אחד מהם צמודה בריכה קטנה. הבינוי הזה אינו יעיל, גוזל שטח ציבורי רב ויוביל לכך שהחדרים יהיו יקרים. בגלל הטענה על פריסת הבינוי ועדת הערר זימנה דיון נוסף, שבמסגרתו היזמים הסכימו ״להרים״ 12 חדרים לקומה שנייה באופן שיאפשר לפנות שטח.

הוועדה דחתה לבסוף את הערר בטענה פרוצדורלית, לפיה אי אפשר לתקוף בהליך כזה תוכנית מתאר ארצית. למעשה, הדרך היחידה לפעול נגד התוכנית היא באמצעות עתירה לבג"ץ. עם זאת, הוועדה קבעה בנוסף כי לא נפל פגם ברמת הפירוט של התוכנית וכי היא יוצרת איזונים נכונים בין בינוי, גובה הבינוי והרצון למנוע הסתרה של הנוף לבין פריסת הבינוי והשאיפה להשאיר שטח פתוח.

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים