מור גלבוע, מנכ"ל עמותת ״צלול״, מספר כי "בשנתיים האחרונות חופי בת ים ועד תל אביב נסגרו למשך 56 יום בעקבות הזרמת נגר מהול בביוב. מבחינתי, לסגור חופים מיד לאחר הכרזת פתיחת עונת הרחצה, זו תופעה סופר-חריגה".
לטענת העמותה, עומדת דרישה מהעיריות הסמוכות לחוף הים (ובהן בת ים, תל אביב הרצליה וראשון לציון) לנתק את החיבורים האסורים הקיימים בין מערכות הביוב העירוניות ומערכות ניקוז המים העירוניות, ועל ידי כך למנוע זיהום של הים בשפכים הגולשים ממערכת הביוב.
לחופי הים נשפכים מי ביוב (כולל קולי צואתי), משככי כאבים ואינספור חיידקים רעילים, והעיריות אינן דואגות לתקן את מקור זיהום זה. "מצב החופים נוראי, ויש הרבה מאוד ימים, כמו לאחר הסופה שהכתה בנו השבוע, אסור להתקרב לחופי הים. זו סכנה פיזיולוגית במלוא מובן המילה", אומר גלבוע.
העירייה ומשרד הבריאות, כך לפי גלבוע, בודקות את כמות החיידקים. "בשביל לסגור חוף, אסור שיהיו 200 יחידות חיידקים על 100 מ"ל של מי ים", הוא אומר, "בדגימה של איגודן (אגוד ערים דן לתשתיות איכות הסביבה) מצאו בחורף האחרון באחת הדגימות: 17 מיליון חיידקים על 100 מ"ל".
מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "עקב הגשמים בימים האחרונים במרחב גוש דן וכן בבת ים הודיע משרד הבריאות כי יש להיזהר מפני רחצה בחופי בת ים וכן תל אביב והרצליה עד להפסקת הגשם. הרחצה תתאפשר כאשר יתקבלו תוצאות מי ים תקינות ומשרד הבריאות יאשר זאת".