ישנן מספר שיטות שניתן להשתמש בהן לניקוי מאגרי מי שתייה על מנת להבטיח שהמים בטוחים למאכל אדם.
שיטות אלו כוללות:
סינון: סינון הוא תהליך שמסיר זיהומים ומזהמים מהמים על ידי העברתם דרך מסנן. מסננים יכולים להיות עשויים ממגוון חומרים, כמו חול, חצץ או פחם פעיל, והם נועדו להסיר חלקיקים ולכלוכים בגדלים שונים.
כלור: הכלור הוא תהליך הכולל הוספת כמות קטנה של כלור למים על מנת להרוג חיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים.
כלור הוא חומר חיטוי רב עוצמה ויעיל בהרג מגוון רחב של אורגניזמים מזיקים.
אוזון: אוזון הוא תהליך הכולל הוספת גז אוזון למים על מנת להרוג חיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים.
אוזון הוא חומר מחמצן רב עוצמה ויעיל בהרג מגוון רחב של אורגניזמים מזיקים.
אור אולטרה סגול: ניתן להשתמש באור אולטרה סגול כדי להרוג חיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים במים.
אור UV יעיל בהרג מגוון רחב של אורגניזמים מזיקים ואינו משאיר שאריות כימיקלים במים.
אוסמוזה הפוכה: אוסמוזה הפוכה היא תהליך הכולל העברת מים דרך הממברנה על מנת להסיר זיהומים ומזהמים. אוסמוזה הפוכה יעילה בהסרת מגוון רחב של זיהומים, כולל חיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים, כמו גם מוצקים מומסים וכימיקלים.
על ידי שימוש בשיטות אלו לניקוי מאגרי מי שתייה, ניתן להבטיח שהמים בטוחים לשתיית האדם וחפים ממזהמים מזיקים.
רציתי לברר איך לשמור מים לשעת חרום במיכל של 300 ליטר?
כמה זמן אפשר לשמור עליהם כאשר המיכל סגור עם הברגה טובה.?