דף הבית / מאמרים ומחקרים / תוצר לוואי של ויסקי עשוי לטהר מים

תוצר לוואי של ויסקי עשוי לטהר מים

אינדקס חברות וספקים

פורסם ב – www.thegurdian.com
2 ינואר, 2014

פרסום

שיטה חדשה, שהתגלתה במקרה במהלך מחקר על קליפות שעורה, תאפשר בקרוב להרחיק ארסן ממים תעשייתיים מזוהמים.

פרויקט להרחקת ארסן ממי תהום בבנגלדש החל במקרה, כשד"ר ליי קאסידי מאוניברסיטת אברדין עבדה על פיתוח טכנולוגיה לטיפול במים תעשייתיים מזוהמים בבריטניה.

קאסידי, שעבדה על הדוקטורט שלה, סבורה הייתה ש-draff (שאריות קליפות שעורה לאחר התסיסה)– תוצר לוואי של שימוש בדגנים לבישול מוצרי אלכוהול כמו ויסקי – יפעלו כחומר ניקוי.

הרעיון נדחה בביטול על ידי אחד מעמיתיה. "נאמר לי אל תהיי טיפשה, זה לעולם לא יעבוד", מסבירה קאסידי. "אך עמית אחר אמר לי להמשיך הלאה".

וקאסידי אכן המשיכה, שינתה את ה-draff באמצעות מרכיב סודי והפכה אותו לחומר ניקוי. כעת היא מוכרת כממציאה של DRAM שזכה לשם הולם-היא מודה שניסתה לחשוב על שם חכם. DRAM הם ראשי תיבות של התקן לשיקום ולניחות של מספר מזהמים
(device for the remediation and attenuation of multiple pollutants). בבנגלדש, במקום להשתמש ב-draff כרכיב המרכזי ב-DRAM, ישתמשו במרכיבים מקומיים, כמו קליפות קוקוס או קליפות אורז, כמצע הסינון האורגני הכולא את הארסן.

משבר הארסן בבנגלדש נחשב על ידי ארגון הבריאות העולמי להרעלת ההמונים הגדולה ביותר של אוכלוסייה בהיסטוריה האנושית. כ-77 מיליון בני אדם נמצאים בסיכון להרעלת ארסן, למרות מאות מיליוני דולרים שהושקעו בטיפול בבעיה. אחד מכל חמישה מקרי מוות בבנגלדש נובע מהרעלת ארסן.

ה-DRAM פועל באופן הבא, משתמשים ביחידה של פלדת אל-חלד, המחוברת למים המזוהמים בצינורות קידוח. המים נשאבים לתוך החלק התחתון של היחידה, ועולים בה דרך מצע הסינון האורגני תוך קשירת הארסן. המים הנקיים נדחסים החוצה מהחלק העליון של היחידה דרך הברז המובנה.

PurifAid, מיזם חברתי קנדי מטורונטו, שהוקם על ידי שאהרין רזא
(Shahreen Reza) הבנגלדשית, משתף פעולה עם BRAC, ארגון חברתי בנגדלשי, בפריסת ה-DRAM בבנגלדש. PurifAid מקצה לפרויקט מענק ע"ס 100,000 דולר (60,000 יורו) שניתן לו מ-Grand Challenges Canada, כאשר הפרויקט צפוי  להתחיל בבנגלדש מיד כשהמצב הפוליטי יירגע.

רזא חשבה על תרשים לתהליך טיהור המים עבור בנגלדש מאז לימודיה במוסד היוקרתי d’Etudes Politiques בפריז בשנת 2010, במסגרתם קראה על ה-DRAM באינטרנט. היא נמשכה למתקן עקב פשטותו, ומכיוון שהוא אינו מצריך שינוי באורח החיים של תושבי הכפר.

פרסום

"המים מחוטאים בקצב של 1,000 ליטר לשעה, הנחשב לקצב תעשייתי", מסבירה רזא. "בסיום התהליך, ניתן להשתמש  במסנן האורגני, שחובה להחליפו כל ארבעה עד שישה חודשים, כמקור אנרגיה אורגני (biofuel), והיחידות זקוקות לניקוי פשוט בלבד כל ארבעה עד חמישה חודשים".

ב-PurifAid מתכננים להשתמש במודל הזיכיון העסקי עבור DRAM. הכפריים המקומיים יסננו את המים ויספקו מים מטוהרים, יטפלו בתחזוקה, ירכשו מסננים חדשים ויפטרו מהמסננים המשומשים. המתכננים של ה-DRAM אומרים שהוא מסלק ממים מזוהמים 95% מהארסן לאחר חמש דקות של חשיפה, וטוענים שפתרון זה זול יותר לייצור בהשוואה לחלופות הקיימות (לדוגמה, מסנן Sono, המוביל בשוק, שנמכר תמורת 40 דולר לערך).

עדיין לא הוחלט על מחיר ל-DRAM, אך ככל הנראה הוא יעלה כ-10 דולר. הכפריים צפויים להשקיע במשותף ברכישת ה‑DRAM, בהתקנתו ובתפעולו בצינורות הקידוח הקיימים.

באדיבות מקורות 

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים