ח"כ זאב אלקין, השר להגנת הסביבה : "בסיומן של שנתיים לתוכנית הטווינינג, אני רוצה לברך את האיחוד האירופי על הידוק שיתוף הפעולה עם המשרד ועל השיתוף ביכולת ובניסיון הדרושים כדי לאמץ ולאכוף את הסטנדרטים הסביבתיים הגבוהים שפותחו באיחוד האירופי.
ההשקעה הכספית והמומחים המלווים את הפרויקט סייעו למשרד בהיערכות המקצועית לקראת אימוץ החוק לרישוי סביבתי משולב, שמקדם המשרד להגנת הסביבה. החוק צפוי לעמוד באמות המידה הננקטות באירופה וליישם כלי רגולציה מתאימים הקיימים באיחוד האירופי. נשמח להמשיך בשיתוף הפעולה לטובת מימוש הרגולציה בתעשיה ובריאות תושבי ישראל!"
ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה: "הפרויקט מהווה אבן דרך מרכזית בבניית היכולת של המשרד להגנת הסביבה להפחית זיהומים וסיכונים ולשפר את בריאות תושבי ישראל, על-ידי התאמת הרגולציה בישראל לרגולציה המתקדמת בעולם. המשרד וממשלת ישראל מחויבים להמשך התהליך, שישפר את ההגנה על הסביבה, ישפר את בריאות התושבים ואף יפחית בנטל הבירוקרטי של התעשייה"
המשרד להגנת הסביבה אירח (ביום ה') אירוע ציבורי לסיום פרויקט ה-Twinning, שתמך בשיפור ובהתאמת המסגרת הרגולטורית הסביבתית של התעשייה הישראלית לזו הנהוגה באירופה, במטרה להפחית זיהומים וסיכונים לתושבים. האירוע נערך בבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, אוניברסיטת תל-אביב.
הפרויקט, שהתרחש בשנתיים האחרונות, נערך בשיתוף עם גרמניה, אוסטריה ובריטניה, ומומן על ידי האיחוד האירופי. פרויקט הטווינינג בנושאי הסביבה, המבוסס על חקיקה וניסיון של האיחוד האירופי, כלל החלפת רעיונות ודעות, סדנאות, ויעוץ אד-הוק כדי לקדם מודרניזציה של מדיניות סביבתית בישראל, וכן קידום תשתית הנדרשת לשימוש במשאבים באופן יעיל לטובת הציבור.
שגריר האיחוד האירופי בישראל, לארס פאבורג-אנדרסן: "התוצאות של פרויקט הטווינינג מדגימות לא רק את חשיבות שיתוף הפעולה בין האיחוד האירופי לישראל אלא גם את שיתוף הפעולה בין הממשלות שלנו ובין החברות שלנו. באמצעות פרויקט זה, ייסדו האיחוד האירופי וישראל יחסי עבודה בינלאומיים איתנים, תוך כדי הגברת הלמידה וההתמקצעות הסביבתיות. הטווינינג הוא חלק חשוב בשותפות שלנו עם ישראל".
במהלך השנתיים האחרונות, יותר מ-55 מומחי טווינינג שהוזמנו על ידי משרדי ממשלה וסוכנויות משלוש מדינות חברות באיחוד האירופי – גרמניה, אוסטריה ובריטניה (צפון אירלנד) – עבדו בשיתוף פעולה הדוק עם הצוות של המשרד להגנת הסביבה בישראל.
המשרד הפדרלי של גרמניה לסביבה, שימור הטבע, בניין ובטיחות גרעינית היה בעל האחריות הכוללת לפרויקט מצד האיחוד האירופי. מומחי הגנת הסביבה בישראל העמיקו את הידע שלהם בשלושה סיורים לימודיים בגרמניה, אוסטריה ובריטניה.
פרויקט הטווינינג הפיק 16 מסמכי הדרכה והנחיות, בתחומים טכניים שונים, אשר ישמשו כמסמכים תומכים לגורמי הסביבה וענפי תעשייה שונים גם לאחר השלמת הפרויקט, בבואם לקבוע מדיניות שתוריד ותפחית זיהומים וסיכונים סביבתיים.
באירוע הסיום לקחו חלק מומחים מישראל וממדינות האיחוד האירופי, ונציגי ממשל, תעשייה, מגזר האקדמי וארגוני סביבה, וכן נציגים ממשלחת האיחוד האירופי למדינת ישראל ושגרירויות גרמניה, אוסטריה ואנגליה.