דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / לקדם אחת ולתמיד את התקן למחזור מים אפורים בישראל

לקדם אחת ולתמיד את התקן למחזור מים אפורים בישראל

אינדקס חברות וספקים

כתב : פול שטיינר, יו"ר חטיבת מים אפורים באיגוד לשכות המסחר ומנכ"ל חברת חוליות

פרסום

למעלה מ-3 שנים שהתקן למחזור מים אפורים בישראל, תקן שיחסוך למדינה  כ-150 מיליון קוב מים בשנה, תקוע. זה קורה משום שמשרד הבריאות ממשיך להכשיל את התקן פעם אחר פעם ומכון התקנים מסרב בשל כך לחתום עליו, זאת למרות שוועדות מומחים רבות דנו בתקן לאורך השנים האחרונות והמליצו לאשרו.

אז על מה אנחנו מדברים ולמה זה כל כך חשוב למדינה? מים אפורים הינם המים המגיעים מהאמבטיה, מכיור האמבטיה וממכונת הכביסה והם בעלי רמת זיהום נמוכה יחסית בשונה מ"המים השחורים" המגיעים מהשירותים ומהמטבח ואשר כוללים שומנים ומלחים אותם לא ניתן למחזר ביעילות ובאיכות טובה. המים האפורים מהווים על פי ההערכות המקצועיות כ- 40 אחוזים מתצרוכת המים הביתית הממוצעת בישראל, כמות השווה לכמות המים המותפלת בשני מתקני התפלה, ומנתוני חטיבת מים אפורים שבלשכת המסחר עולה כי חיסכון של 40 אחוז בתצרוכת הביתית הממוצעת יתבטא במאות שקלים בשנה (כ-84 שקלים בחודש) ובכ-14 מיליארד שקלים למדינה עד 2050.

להערכת העוסקים בתחום, התפתחות הענף תיצור כ-1,500 מקומות עבודה בפעילות בשוק המקומי, בנוסף לחברות רבות שיקומו לאחר הסדרת הענף באופן חוקי, ואשר יהיו מכוונות ייצוא. פוטנציאל היצוא של ענף זה יכול להגיע לכ-100 מיליון דולר בתוך 5 שנים, והוא ימצב את ישראל כמעצמה טכנולוגית גם  בתחום זה.

בארץ פועלות כיום מספר מערכות למחזור מים אפורים בהצלחה מרובה במקומות כמו גני תקווה עם פרויקט הבריכות הביולוגיות בשכונת גנים ביישוב ובקריית אונו בה הותקנה בקאנטרי החדש של העיר מערכת למחזור מים אפורים, אך עדיין מדובר על כמות מערכות למחזור מים, הבטלה בשישים.

מדינות רבות דוגמת ארה"ב, גרמניה, אוסטרליה וקפריסין מתירות שימוש במים אפורים ותמוה הדבר שלמרות שעברו למעלה משלוש שנים מאז החל התקן להתגבש על ידי ועדות מומחים וועדות טכניות שונות, משרד הבריאות וכעת מכון התקנים תוקעים מקלות בגלגלים לצעד חשוב כל כך שיחסוך למדינה כסף רב ואף יתרום לשמירה  על הסביבה.

פרסום

לאור העובדה כי אין כיום תקן פורמאלי למחזור מים אפורים בישראל, אזרחים או ארגונים המעוניינים להתקין מערכות כאלו נדרשים לפנות למשרד הבריאות ולקבל אישורים פרטניים ומסורבלים לכל מערכת ומערכת. המציאות הבעייתית הזו יצרה מצב בו הפיראטיות משתוללת בתחום וכיום מופעלים  כ- 12 אלף מתקנים פיראטיים למחזור מים בישראל בהם מסבים אזרחים את מי המקלחת ומכונות הכביסה לצורכי השקיית גינות והדחת אסלות בבתיהם במערכות שאינן כשירות לסינון מים בצורה טובה ויעילה ועלולות להוות מפגע תברואתי.

לקראת ציון יום המים הבינלאומי בישראל ובעולם שיתקיים ביום שלישי , ה- 22.3 , אני קורא למנכ"ל מכון התקנים אלי שטיין  להתערב אישית בנושא ולהביא אחת ולתמיד לסיומה של סאגת אישור התקן התקוע כך שבסופו של דבר תושבי מדינת ישראל יוכלו להתקלח עם מצפון נקי בידיעה שהמים בהם הם משתמשים מועברים להדחת אסלות והשקיית גינות.

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים