דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / בעקבות שפך הדלק לים בסוריה

בעקבות שפך הדלק לים בסוריה

אינדקס חברות וספקים

המשרד להגנת הסביבה נמצא בקשר רצוף עם המרכז האזורי לתגובה לאירועי חירום בים התיכון במלטה; על-פי המידע האחרון, הזיהום נע צפונה ולא נשקפת סכנה ישירה לחופי ישראל

פרסום

רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה: "אירוע זה מהווה תזכורת נוספת לסכנה החמורה האורבת לסביבה הימית והחופית מאחסון ומשימוש בדלקים המבוססים על נפט ומשינועם בדרך הים בכמויות ההולכות וגדלות משנה לשנה. לו היה מתרחש אירוע דומה לזה שהתרחש בסוריה באחד ממתקני אחסון ושינוע הנפט והדלקים הממוקמים בחופי ישראל, התוצאה המיידית הייתה פגיעה אנושה בטבע הימי והחופי. כבר הוכח, כי השאלה אינה 'אם' אלא 'מתי, היכן ובאיזה גודל' יתרחשו אירועי זיהום הים בשמן, ועל כן אנו פועלים להקצות את המשאבים הנדרשים להשלמת היכולות של ישראל לצמצום הפגיעה של אירועים אלו על הסביבה והמשק"

בשבוע האחרון מתמודדת סוריה עם שפך דלק חמור, שככל הידוע נגרם מכשל מבני של מיכל שהכיל מזוט המשמש כדלק לתחנת הכח בבניאס שבסוריה. הדלק, שנפחו המדויק אינו ידוע נכון לעכשיו, הוערך על-ידי מספר גורמים בהיקף של כ-15 אלף טונות, זרם לים והחל להתפשט צפונה, כשהוא מוסע על ידי הזרמים החופיים.

מאז היוודע האירוע, יואב רטנר, מתאם החירום מהיחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה, נמצא בקשר רצוף עם המרכז האזורי לתגובה לאירועי חירום של זיהום ים בים התיכון REMPEC במלטה, על-מנת לבחון אם אירוע זה מהווה סכנה לזיהום חופי הים של ישראל. בנוסף, ישראל הציעה את עזרתה באמצעות REMPEC.

על-פי הנתונים שהתקבלו ועל-פי המידע האחרון מהלוויינים, לא נשקפת סכנה ישירה לחופי ישראל, שכן הזיהום, שמקורו בבניאס במרחק של כ-280 ק"מ מגבול ישראל, ממשיך בתנועתו צפונה לאורך חופי סוריה ומתפרס על שטח של כ-120 קמ"ר. יחד עם זאת, יש לזכור כי זרמי ים הדוחפים את הזיהום צפונה והרחק מחופי ישראל, עלולים גם להשתנות ולנוע בכיוונים אחרים, לרבות תנועת השפך או חלקים ממנו לחופי הארץ. המשרד להגנת הסביבה עוקב אחרי תנועת כתם הנפט העצום, יחד עם כלל גורמי הניטור ו-REMPEC.

פרסום

נזכיר, כי המכלית EMERALD, שלפי בדיקת המשרד להגנת הסביבה היא החשודה שזיהמה את חופי ישראל בפברואר 2021, ביצעה מסלול מהאי האיראני ח'ארג שבמפרץ הפרסי עד לאזור כתם הנפט הנוכחי, מערבית לסוריה באזור לטקיה-בניאס, שם פרקה את מטענה (כ-120 אלף טון של נפט גולמי) למכלית אחרת בלב ים, וזו העבירה את המטען לבניאס בסוריה – כל זאת, כדי להתחמק מהסנקציות נגד איראן בהעברת נפט.

אירוע כמו זה המתרחש כעת בחופי סוריה מדגים, כי אירוע זיהום חופי ישראל בזפת מחודש פברואר 2021, עם השפעתו הרבה והחמורה על הסביבה החופית של ישראל, נמצא ברף התחתון של חומרת אירועי זיהום הים והחופים המתרחשים חדשות לבקרים ברחבי העולם וגם במזרח הים התיכון. לפי הערכות המשרד, באירוע "זפת בסערה" המקור לזיהום היו לא יותר מאשר עשרות טונות או מעט יותר של נפט גולמי במרחק של כ-130 ק"מ מחופי ישראל.

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים