הסתיים בהצלחה פרויקט ללימוד הסביבה וניקיון חופי הכינרת
של ביה"ס יסודי שער הגולן ורשות הכינרת
חני אופיר: מאמינה שבעזרת חינוך בשטח ידע הדור הצעיר לשמור טוב יותר על הסביבה
חן (חני) אופיר, מנהלת את "כיופון", מועדון החינוך החברתי בקיבוץ שער הגולן ומתנדבת במשמר הסביבה ברשות הכינרת, בניהולו של צחי גביש ממחלקת הפיקוח והאכיפה ברשות, יזמה פרויקט חינוכי מעשי, ללימוד החשיבות על שמירת הסביבה, לתלמידי כיתות א'-ג' מבית ספר שער הגולן, בשיתוף רשות הכינרת, עם דניאל וקנין רכז שביל "סובב כינרת" ומדריך רשות הכינרת אביתר כהן.
"באג'נדה ודרך החיים שלי, איני יכולה לעבוד בתחום החינוך מבלי להתייחס לשמירה על הסביבה, בעיקר זו הקרובה אליהם. להכיר אותה ולשמור עליה. הילדים הם חלק מהסביבה והעולם וחובה עלינו ללמדם על חשיבות השמירה על הטבע, המים, בעלי החיים והצמחייה" אומרת אופיר ומוסיפה: "הפרויקט החל עוד לפני סגר הקורונה וכלל מפגשים של לימוד תיאורטי, כמו גם צפייה בסרטי טבע כמו סרטון על הסרנגטי, שם הטבע עדיין לא נפגע מיד אדם וגם מעשי בשטח. החלטתי שאני מביאה את הילדים לשטח, להבין את המשמעות המעשית לשמירה על הטבע, תוך הימצאות בטבע, בהליכה לאורך חופי הכינרת, באיסוף האשפה שמשאירים אנשים והבנת הנזק העצום שהאדם גורם לסביבה ולבעלי החיים בהשאירו פסולת" אומרת אופיר ומציינת, כי כמויות האשפה שאספו הדהימה וזעזעה אותם, זאת לאחר ההבנה כי הפלסטיק אינו מתכלה וכי ייקחו מאות ואלפי שנים עד שהחומרים יתכלו אם בכלל וההבנה של עוצמת הפגיעה בסביבה וגרימת תחלואה לבעלי החיים בטבע.
התלמידים בחרו שם לפרויקט "נקיופון", שילוב של שם המועדון "כיופון" והמילה ניקיון) ולוגו בו ציירו את כדור הארץ כאשר הכינרת במרכזו, הודפסו חולצות עם הלוגו שהתלמידים לבשו בגאווה, בכל פעם שיצאו לשטח. "המדים כביכול, שייכו אותם לפרויקט והעצימו אותם וכמובן הצהירו על מטרה" מציינת אופיר.
בשיתוף עם דניאל וקנין, רכז שביל "סובב כינרת" ואביתר כהן, מדריך ברשות הכינרת, שליווה את הפרויקט, הוחלט בכל פעם על מיקום הפעילות, תיאום וכד'.
"המטרה היא שלא רק יפנימו בעצמם את החשיבות של שמירת הסביבה, אלא שיפעלו מעשית להעביר את המסר לחבריהם ולהורים ולילדיהם בעתיד. אני מאמינה בכוחו של החינוך בשטח ומאמינה בילדים הנפלאים, הדור הבא, שידעו לשמרו טוב יותר על הסביבה והעולם שלנו" מסכמת אופיר.
אירוע הסיום נערך במקטע שביל סובב כינרת בין סוסיתא לגופרה לאורך החוף, שם אספו הילדים פסולת שהשאירו נופשים באזור החוף הלא מוכרז, לאורך שביל סובב כינרת וגם ערכו פעילות חינוכית ומשחקים למען שמירת הסביבה.